Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πώς μπορείτε να «ελαφρύνετε» τις συνταγές του Πάσχα

Μετά την περίοδο της νηστείας ανυπομονούμε για το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα, όπου θα γευτούμε πληθώρα γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων και μάλιστα συντροφιά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Παραδοσιακά, τα πασχαλινά μεζεδάκια και γλυκά είναι αρκετά παχυντικά, αφού είναι πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη.

Πώς μπορούμε να «πειράξουμε» τις συνταγές μας ώστε να είναι κάπως πιο υγιεινές αλλά και λιγότερο παχυντικές;

Δείτε πέντε χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσετε το πασχαλινό τραπέζι με λιγότερες… τύψεις!

1. Αντικαταστήστε τα πλήρη γαλακτοκομικά με προϊόντα με χαμηλά λιπαρά (0% ή 2%).

2. Προτιμήστε το άπαχο κρέας, τα λάιτ λουκάνικα και τα πουλερικά χωρίς την πέτσα τους.

3. Αντικαταστήστε τα μισά από τα αυγά που αναφέρονται σε μια συνταγή με ασπράδι αυγού ή υποκατάστατο αυγού (1/4 του φλιτζανιού υποκατάστατο ή 2 ασπράδια για κάθε ολόκληρο αυγό).

4. Προτιμήστε το ελαιόλαδο ή το λάδι κανόλα αντί για οποιοδήποτε άλλο λάδι και μειώστε την ποσότητα λαδιού που θα χρησιμοποιήσετε σε μια συνταγή στο μισό. Στα γλυκά, η ποσότητα που λείπει μπορεί να υποκατασταθεί με μη λιπαρά υλικά, όπως χυμούς φρούτων, sour cream με 0% λιπαρά ή πουρέ φρούτων.

5. Μειώστε στο μισό το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσετε στα γλυκά σας. Η ποσότητα που λείπει μπορεί να υποκατασταθεί με υλικά όπως η sour cream με 0% λιπαρά ή το τυρί-κρέμα με 0% λιπαρά.

Καλό Πάσχα!

Πηγή: onmed.gr

Tags
Back to top button