Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πρόβλημα με την τοποθέτηση πυραύλων ATAMCA; Τον Φεβρουάριο του 2024 θα είναι έτοιμο το Τουρκικό υποβρύχιο PIRI REIS

Νέα καθυστέρηση για το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο γερμανικής κατασκευής TYPE-214 PIRI REIS (S330), αφού αυτό θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο τον Φεβρουάριο του 2024.

Με λίγα και απλά λόγια 15 χρόνια μετά την πρώτη  υπογραφή της σύμβασης με την γερμανική εταιρεία thyssen krupp Marine Systems.

“Η προσωρινή παράδοση του υποβρυχίου PİRİREİS, το οποίο είναι το πρώτο πλοίο από τα 6 υποβρύχια που θα  κατασκευαστούν από Ναυπηγεία Gölcük στο πλαίσιο του έργου REİS Class New Type Submarine Project, αναμένεται να οριστικοποιηθεί  τον Φεβρουάριο του 2024”, αναφέρουν τουρκικές πηγές.

Για τα υπόλοιπα υποβρύχια δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση προς το παρόν.Τι συμβαίνει άραγε από γερμανικής πλευράς και ποιες αξιώσεις είχαν οι Τούρκοι;

Οι Τούρκοι τα βρίσκουν “μπαστούνια” με το σύστημα εκτόξευσης πυραύλων ATMACA στα υποβρύχια

Το ότι το πρόγραμμα κατασκευής των τουρκικών υποβρυχίων κλάσης Reis, είχε  σοβαρό πρόβλημα,  ήταν κάτι που είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας

Αυτό υποδηλώνει δύο πράγματα είτε υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κατασκευή του λόγω ασυνεννοησίας με το Βερολίνο και την γερμανική εταιρεία, που δεν “απελευθερώνει”  κρίσιμη τεχνολογία ( που είναι και το πιο πιθανό), είτε οι Τούρκοι προσπαθούν να τοποθετήσουν συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, όπως ο ATMACA για παράδειγμα, και έχουν “σκοντάψει” σε τεχνικά αμιγώς προβλήματα.        

Καθυστέρηση σημειώνεται στο πρόγραμμα των τουρκικών υποβρυχίων κλάσης Reis, το οποίο είναι υπό παραγωγή για το τουρκικό ναυτικό. Αυτή η καθυστέρηση συμβαίνει γιατί οι Γερμανοί δουλεύουν με τρόπο που δεν έχουν συνηθίσει. Ναι, οι Γερμανοί δεν συνεργάζονται μας τόσο θερμά και συναινετικά όσο θα έπρεπε. Εμείς θα ολοκληρώσουμε τα 4 υποβρύχια, έστω και με μικρή καθυστέρηση, αλλά έχω ανησυχίες για τα 2 τελευταία.”, είχε δηλώσει προφητικά  ο Τούρκος ειδικός

Τα υποβρύχια που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο αυτό θα ονομάζονται TCG Piri Reis, TCG Hızır Reis, TCG Murat Reis, TCG Aydın Reis, TCG Seydiali Reis και TCG Selman Reis.

Τα σχέδια των Τούρκων στο Αιγαίο

Η Τουρκία ετοιμάζεται εδώ και καιρό σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο  να επιβάλει μια ιδιότυπη “ομηρία” την χώρα μας, κάτι όμως που αποτυγχάνει μετά την αγορά των γαλλικών Φρεγατών, και των Κορβετών.

Τα υποβρύχια που κατασκευάζουν οι Τούρκοι, τα πολεμικά πλοία και όλα τους τα μην επανδρωμένα προορίζονται για να δημιουργήσουν μια τεράστια περιοχή άρνησης πρόσβασης των ελληνικών δυνάμεων, με το όνομα “Γαλάζια Πατρίδα”, και αυτό δε θα τους επιτρέψουμε ποτέ, ότι και να δηλώνουν.

Η αγορά των αμερικανικών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων ROMEO για λογαριασμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, μαζί με την παρουσία επί τέλους, αεροσκαφών ΑΦΝΣ P-3HN με νέους ηχοσημαντήρες, θα κάνουν την διαφορά.

Tags
Back to top button