Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου στη διατροφή σας - Τα ευεργετικά στοιχεία του

Μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση για το συνηθισμένο αλεύρι, μια πολύ καλή επιλογή συνιστά το αμυγδαλόλευρο. 

Το αλεύρι αμυγδάλου είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση εάν σκέφτεστε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη, καθώς έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ενώ σύμφωνα με το healthdigest.com, σε αντίθεση με το ραφιναρισμένο αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου δεν έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που το καθιστά καλύτερη επιλογή εάν είστε διαβητική ή απλά θέλετε να ελέγξετε το σάκχαρό σας.

Τα οφέλη του για την υγεία

Το αλεύρι αμυγδάλου είναι εκπληκτικά θρεπτικό, καθώς μια μερίδα 30 γρ. παρέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια φυτικών ινών, καθώς και 9 γραμμάρια μονοακόρεστων λιπαρών. Επιπλέον, το αλεύρι αμυγδάλου περιέχει το 35% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε, ενώ περιέχει, επίσης, μαγγάνιο, μαγνήσιο, χαλκό και φώσφορο.

Το αλεύρι αμυγδάλου κάνει καλό στην καρδιά και τον εγκέφαλο

Η βιταμίνη Ε στο αλεύρι αμυγδάλου συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, αναφέρει το healthdigest.com. Το μονοακόρεστο λίπος που περιέχει μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης στο αίμα, η οποία βοηθά στην προστασία από καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία. Τα αμύγδαλα βοηθούν, επίσης, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος.

Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη Ε είναι, επίσης, καλή για τον εγκέφαλο. Λόγω των αντιοξειδωτικών της ιδιοτήτων, συνδέεται με βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και μνήμη, που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ. Εάν η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα αντιοξειδωτικά ή αντιφλεγμονώδη, θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι αμυγδάλου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι αμυγδάλου στο ψήσιμο, αλλά επειδή δεν έχει γλουτένη, δεν λειτουργεί καλά για την παρασκευή ψωμιού. Ωστόσο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνταγές κέικ, μπισκότων, μάφιν και ζαχαροπλαστικής, αναφέρει το healthdigest.com.

Tags
Back to top button