Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Προσοχή: H μεγάλη κατανάλωση τυριών μπορεί να προκαλέσει αυτή την «παρενέργεια»

Τα περισσότερα από τα τυριά παράγονται από το γάλα και στην πλειονότητα των περιπτώσεων κάνουν καλό στην υγεία μας αν καταναλώνονται με μέτρο, όπως άλλωστε όλα τα φαγητά. Οι μεγάλες ποσότητες μπορεί να κρύβουν κινδύνους.

Λίγοι γνωρίζουν ότι τα τυριά μπορεί να έχουν μια άγνωστή «παρενέργεια», ειδικά αν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες. Η τυραμίνη είναι μια ουσία που βρίσκεται φυσικά σε ορισμένα τρόφιμα. Ο άνθρωπος την μεταβολίζει από το ένζυμο οξειδάση της μονοαμίνης.

Υπάρχουν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα τυραμίνης, όπως τα τυριά υψηλής ωρίμανσης, οι σάλτσες σόγιας, το τουρσί και τα αλλαντικά. Αν καταναλωθεί σε υψηλές ποσότητες προκαλεί πονοκέφαλο και ημικρανίες.

Γι’ αυτόν τον λόγο, δεν θα πρέπει να καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα τυριών γιατί ανάλογα με τον οργανισμό μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα που μόνο ευχάριστα δεν είναι για όλους.
 

Tags
Back to top button