Μετά τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους καταυλισμούς και στις γειτονιές της μειονότητας, όπου εκφράζονται απειλές που δεν έχουν ξανακουστεί.
Η κατάσταση έχει όπου αναρτήθηκε βίντεο με πρωτοφανείς απειλές από Ρομά:
«Αν γίνει πόλεμος θα σκοτώνω Έλληνες. Θα τινάζω μυαλά αστυνομικών», ανέφερε νεαρός Ρομά σε βίντεο που ανέβασε στο ΤikTok και προκαλεί σοκ!
Πρόκειται για κάλεσμα σε έκνομες ενέργειες κατά συνόλου ανθρώπων, στην περίπτωση αυτή Ελλήνων πολιτών, από Ρομά , με ύφος και φρασεολογία που παραπέμπει σε σχεδιαζόμενη εγκληματική πράξη.
Στην ίδια περίπτωση, θα ενταχθούν και όσοι επιχειρήσουν να βάλουν μπροστά το Ισλάμ, και να ζητήσουν εντός Ελλάδος οτιδήποτε έκνομο κατά Ελλήνων πολιτών.
Ο ηγέτης της κοινότητας των Πακιστανών στην Ελλάδα Τζαβέντ Ασλάμ, χτες στη πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ανέφερε ότι: "η Κυβέρνηση του Μητσοτάκη ανοίγει πόρτες φασισμού & ρατσισμού, λέει στους φασίστες να συνεχίσουν (τις επιθέσεις & τις δολοφονίες)".
"Κούγκι" έκανε ο ισραηλινός στρατός το κοινοβούλιο της Χαμάς στη Γάζα-Νέοι βομβαρδισμοί μεταξύ Ισραήλ-Λιβάνου
Η στάση αυτή από διάφορους επικεφαλής εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων εντός Ελλάδος θα τεθεί στο στόχαστρο των ελληνικών αρχών, και πολλά θα αναθεωρηθούν από εδώ και στο εξής.
Το νομοσχέδιο για “Τρομοκρατικό περιεχόμενο” στο διαδίκτυο
Αυτήν την περίπτωση θα καλύψει το νέο νομοσχέδιο για την πρόληψη μετάδοσης “ τρομοκρατικού περιεχομένου” στο διαδίκτυο του υπουργείου Δημοσίας τάξης, το οποίο όμως έχει προκαλέσει πλήθος ερωτηματικών, ενώ συμπίπτει με παρόμοια προσπάθεια στις ΗΠΑ, όπου και εκεί υπάρχουν αντιδράσεις.
Εκεί αξιωματούχος στην Νέα Υόρκη αναφέρει ότι παρακολουθούνται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο για την “ ασφάλεια των πολιτών”.
Το νομοσχέδιο για “Τρομοκρατικό περιεχόμενο” στο διαδίκτυο
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιάννης Μπούγας, ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα περιορισμού ή ελέγχου της ελεύθερης έκφρασης.
Πρόκειται ουσιαστικά για εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, όσο παράδοξο και αν ακούγεται για έλεγχο του διαδικτύου.
"Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα της ελευθερίας του λόγου. Η ελευθερία του λόγου, της σκέψεις, της έκφρασης προστατεύονται απολύτως από τις διατάξεις του Συντάγματος, αλλά και από τα υπερ-νομοθετικά κείμενα διεθνών Οργανισμών, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα οποία η χώρα μας έχει κυρώσει και έχει ενσωματώσει στο εθνικό της δίκαιο".
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης όμως, ανέφεραν ότι "υπάρχει ασάφεια σε ό,τι αφορά τον ορισμό της τρομοκρατίας και θα έπρεπε στο νομοσχέδιο να περιέχεται ο ορισμός των πράξεων τρομοκρατικού περιεχομένου, για να αποτραπεί ο κίνδυνος παρερμηνειών που θα οδηγήσουν στον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και στην ποινικοποίηση της διαφορετικής άποψης".
Ο υπουργός επικαλέστηκε διάταξη του Ποινικά Κώδικα, που αναφέρει συγκεκριμένα ότι όποιος τελεί κακούργημα ή οποιοδήποτε έγκλημα γενικής διακινδύνευσης κατά της δημοσίας τάξης, ή με τέτοιο τρόπο, ή σε τέτοια έκταση, που να προκαλεί σοβαρό κίνδυνο γα τη χώρα ή διεθνή οργανισμό, και με σκοπό να εκφοβίσει σοβαρά έναν πληθυσμό ή να εξαναγκάσει παρανόμως δημόσια αρχή ή διεθνή οργανισμό να εκτελέσει οποιαδήποτε πράξη, ή να βλάψει σοβαρά ή να καταστρέψει θεμελιώδεις συνταγματικές πολιτικές κοινωνικές δομές μιας χώρας ή διεθνούς οργανισμού, τιμωρείται από τις διατάξεις".
Η ελληνική κοινωνία έχει τραβήξει πολλά όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής και της μεταναστευτικής κρίσης, και ζητά ηρεμία, ασφάλεια και κυρίως εργασία για να μπορέσει να αναπτυχθεί. Αυτή είναι η ουσία όλων αυτών και τα υπόλοιπα αφορούν απλά ατέρμονες συζητήσεις πολιτικών που αναζητούν ψηφοφόρους.