Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πρόεδρος Συνδέσμου Χριστιανικών Εκκλησιών Γερμανίας: «Ολόκληρος ο χριστιανικός κόσμος πρέπει να ντρέπεται για τη θυσία των Αρμενίων»

“Πάνω από 100 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων, οι Χριστιανοί της Γερμανίας ντρέπονται για αυτήν την ταλαιπωρία των Χριστιανών Αρμενίων”, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χριστιανικών Εκκλησιών της Γερμανίας (ACK) Ράντο Κωνσταντίνος Μίρον σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς το ARMENPRESS με την ευκαιρία της 106η επετείου της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο Ράντο Κωνσταντίνος Μίρον ανέφερε ένα ποίημα της Αμερικανίδος συγγραφέα Καθριν Λι Μπέιτς στην αρχή της δήλωσής του: «Αρμενία! Το όνομα είναι σαν ένα σπαθί σε κάθε χριστιανική καρδιά. Ω μαρτύρικο έθνος, η μεγαλύτερη από όλες τις κόρες του Λόγου, ξεπερνώντας όλες τις πικρές δοκιμασίες».

«Το ποίημα γράφτηκε λίγο πριν από τη γενοκτονία. Αρχικά δημοσιεύθηκε στην New York Evening Sun και στη συνέχεια το 1918 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Armenian Herald με έδρα τη Βοστώνη. Η δημιουργός είναι η αμερικανίδα συγγραφέας Katharine Lee Bates, που έζησε από το 1859 έως το 1929. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η συγγραφέας αυτού του ποιήματος εξέφρασε τη φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στη Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915 και εξέφρασε ιδιαίτερα τη βαθιά ανησυχία της με την ευκαιρία της αδιαφορίας της Δύσης για τη μοίρα του μαρτυρικού έθνους. Το προαναφερθέν ποίημα, το οποίο είχε γράψει για τον απογευματινό ήλιο της Νέας Υόρκης, ήταν μια απεγνωσμένη έκκληση και κραυγή για βοήθεια που απευθύνεται στους συμπατριώτες της και σε ολόκληρο τον κόσμο, στο πλαίσιο της τραγωδίας στην οποία είχε εμφανιστεί για το χριστιανικό αρμενικό έθνος» είπε ο κληρικός.

Κατέληξε λέγοντας πως «ολόκληρος ο χριστιανικός κόσμος πρέπει να ντρέπεται για τη θυσία των Αρμενίων. Εκατό χρόνια αργότερα, εμείς, οι Χριστιανοί αυτής της χώρας, ντρεπόμαστε για αυτό το βάσανο των χριστιανών Αρμενίων» εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Συνδέσμου προς τους Αρμένιους, καθώς και τον θαυμασμό για το« αρμενικό έθνος και τη χριστιανική τους μαρτυρία ».

Tags
Back to top button