Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά για τη διαδοχή του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αρκετά ονόματα να έχουν «πέσει στο τραπέζι».
Πριν από πέντε χρόνια το 2014, τέτοια εποχή και ενώ η οικονομία είχε μπει σε ένα δρόμο που φαινόταν «βάθος» στο τούνελ , η τότε αντιπολίτευση-ΣΥΡΙΖΑ- σήκωνε το θέμα της προεδρικής εκλογής, έξι μήνες νωρίτερα, οι οποίες θα γίνονταν στις αρχές του 2015.Έτσι, η χώρα έμπαινε στην πολιτική αβεβαιότητα καθώς η τότε κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου δεν είχε την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να εκλεγεί ο δικός της υποψήφιος.Αποτέλεσμα αυτού θα ήταν να πάμε σε πρόωρες εκλογές, όπως και έγινε, προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Παρότι σήμερα δεν υφίστανται οι ίδιες συνθήκες, κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη να ρίχνουν στο τραπέζι διάφορα ονόματα πιθανών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μιας και φαίνεται μάλλον απίθανο η ΝΔ να προτείνει και πάλι τον Προκόπη Παυλόπουλο σύμφωνα με το .
Το πρώτο βέβαια όνομα που είχε πέσει στο τραπέζι ακόμα και προεκλογικά ήταν αυτό του Κώστα Καραμανλή, όπου μάλιστα λεγόταν ότι δεν αποκλείεται να γίνει η πρόταση και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά βέβαια όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε ότι μπορεί να καπηλεύεται το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, ώστε να έχει εκλογικά οφέλη από τη μεσαία τάξη. Φυσικά μετά τις ξεκάθαρες δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή και τη μάχη που έδωσε κατά την προεκλογική περίοδο υπέρ της ΝΔ,της οποίας είναι βουλευτής, μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προβεί σε μία τέτοια κίνηση.Αντίθετα, Μέσα Ενημέρωσης, προσκείμενα προς την σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ως πιθανό σενάριο την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά, μόνο και μόνο για να κατηγορήσουν τη ΝΔ για δεξιότερη στροφή.
Το τελευταίο όμως διάστημα βλέπουμε να εμφανίζονται στον Τύπο υποτιθέμενα ονόματα γυναικών. Η πρώτη που το διέψευσε ήταν η κ. Άννα Διαμαντοπούλου η οποία μάλιστα σκωπτικά είπε: «Μόνο Αρχιεπίσκοπο δεν με έχουν κάνει ακόμα». Το δεύτερο όνομα το οποίο ακούγεται το τελευταίο διάστημα είναι αυτό της κας Δαμανάκη, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση,αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαντάζει από απίθανο έως αδύνατο.
Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους ασφαλώς τα σενάρια φανταστικά ή πραγματικά θα ενταθούν. Τα περισσότερα όμως θα είναι εκ του πονηρού καθώς η αντιπολίτευση θέλει να δημιουργήσει πολιτική τρικυμία σε αντίθεση όμως με την πλειονότητα του ελληνικού λαού που θέλει ηρεμία και σταθερό πολιτικό κλίμα προκειμένου, επιτέλους, η οικονομία να γυρίσει σελίδα και η χώρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.