Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράσα με σελινόριζα και μανιτάρια portobello στο φούρνο

Πιάτο- ωδή στην εποχικότητα με ωραιότατο συνδυασμό υλικών που θα αγαπήσουν ακόμα και όσοι δεν είναι χορτοφάγοι.
Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:45′ Έτοιμο σε:55′

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:Γεωργία Κοφινά

Υλικά

1 σελινόριζα μεγάλη, καθαρισμένη και κομμένη σε χοντρά μπαστούνια
2 πράσα μέτρια (μόνο το άσπρο μέρος) καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές στρογγυλές φέτες
300γρ. μανιτάρια φρέσκα portobello κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
4 κουτ. σούπας λευκό κρασί
χυμό από 1 λεμόνι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο κορνφλάουρ για να πήξετε τη σάλτσα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Αλατίζετε τα πράσα, τα τρίβετε λίγο με τα χέρια μέχρι να βγάλουν το ζουμί τους και τα στρώνετε σε λαδωμένο ταψί. Στρώνετε από πάνω τη σελινόριζα και κατόπιν τα μανιτάρια, το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάτε το ζωμό, το κρασί, το λάδι και το λεμόνι και περιχύνετε τα λαχανικά με το μίγμα.

Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200⁰C για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά χωρίς όμως να λιώσουν.

Στραγγίζετε το ζωμό από το ταψί και το βάζετε σε μικρό κατσαρολάκι. Διαλύετε ένα δυο κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ με ¼ φλιτζανιού νερό ή λίγο κρασί και το προσθέτετε στο ζωμό. Σιγοβράζετε το μίγμα μέχρι να πήξει. Σερβίρετε το φαγητό και το περιχύνετε με τη σάλτσα. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια φέτα λεμονιού.

Πηγή: olivemagazine.gr
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tags
Back to top button