
Σύμφωνα με την έρευνα, η ανάπτυξη βακτηρίων είναι δυνατή όταν το γάλα βρίσκεται απλά σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν καταναλωθούν τα βακτήρια που έχουν αναπτυχθεί στο γάλα, μπορούν να προκαλέσουν μολυσματικές ασθένειες σε αυτόν που το πίνει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες ανέλυσαν περίπου 2.000 δείγματα παστεριωμένου και νωπού γάλακτος που βρίσκονταν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά ήταν πιο ισχυρή στο νωπό γάλα.
Η έλλειψη χρήσιμων βακτηρίων
Μεταξύ άλλων, η έρευνα απέδειξε ότι σχεδόν το 3% των Αμερικανών πολιτών δεν ζεσταίνει το νωπό γάλα πριν την κατανάλωση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι καταναλωτές είναι πεπεισμένοι ότι το νωπό γάλα περιέχει χρήσιμα προβιοτικά.
Για όσους ωστόσο θέλουν να συνεχίσουν να πίνουν νωπό γάλα, οι επιστήμονες συνέστησαν τη διατήρησή του στο ψυγείο.