Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πόσα μέτρα κάτω από το έδαφος φτάνουν οι βαθύτεροι σταθμοί μετρό;

Για αυτό και οι πλέον προηγμένες χώρες έχουν κατασκευάσει υπόγεια συστήματα μετρό που εκτείνονται σε εντυπωσιακό μήκος, αλλά και βάθος, με μερικά να φτάνουν εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης.

Για να ανακαλύψουμε τους πιο βαθείς σταθμούς μετρό στον κόσμο, θα συμβουλευτούμε τη σελίδα World Atlas.

Αυτοκίνητα: Νέο μέτρο καθιστά υποχρεωτική την κάμερα - Από πότε ισχύει

Μετρό της Πιόνγκ-Γιάνγκ, Βόρεια Κορέα (110 μέτρα βάθος)

Η Βόρεια Κορέα έχει κάνει αναπτυξιακά άλματα μετά τη διχοτόμηση του 1945, και αυτό φαίνεται στο μνημειώδες μετρό της πρωτεύουσας. 

Σε βάθος 110 μέτρα κάτω από τη γη, το σύστημα μετρό της Πιονγκγιάνγκ είναι το βαθύτερο στον κόσμο. Ξεκίνησε να λειτουργεί στις 9 Σεπτεμβρίου 1973, περίπου πριν από 43 χρόνια. Είναι τόσο βαθύ που οι θερμοκρασίες στην πλατφόρμα είναι «παγωμένες» στους 18 βαθμοί Κελσίου όλο τον χρόνο. 

Σταθμός Arsenalna, Κίεβο (105 μέτρα βάθος)

Για να επιβιβαστούν κανείς στο μετρό μέσω του σταθμού Arsenalna, πρέπει να χρησιμοποιήσει μία τεράστια κυλιόμενη σκάλα που χρειάζεται περίπου πέντε λεπτά για να καταλήξει στις αποβάθρες.

Το ασυνήθιστο βάθος του σταθμού αποδίδεται κυρίως στη γεωγραφία του Κιέβου. Η κύρια είσοδος βρίσκεται στην κορυφή μιας απότομης κοιλάδας, δίπλα στον ποταμό Δνείπερο, με τον σταθμό να πρέπει να «χωρέσει», κάτω από τον όγκο της κοίτης του.

 

Σταθμός Admiralteyskaya, Αγία Πετρούπολη (86 μέτρα βάθος)

Το μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία είναι ένα από τα βαθύτερα συστήματα μετρό στον κόσμο σε μέσο βάθος.

Ο βαθύτερος σταθμός του συστήματος, ο Admiralteyskaya βρίσκεται στα 86 μέτρα κάτω από το έδαφος και είναι το 9ο πιο πολυσύχναστο σύστημα μετρό στον κόσμο, που εξυπηρετεί περίπου 2 εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα.

Πώς συγκρίνεται το μετρό της Αθήνας

Φυσικά δεν υπάρχει σύγκριση του δικού μας μετρό, τουλάχιστον σε βάθος, με τα παραπάνω «μεγαθήρια». Όπως αναφέρει η Ελληνικό Μετρό, εν γένει οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 ξεκινούν σε βάθος 15 μέτρων, για να μην βρίσκουν στον δρόμο τους αρχαιολογικά ευρήματα.

Το βάθος του φτάνει και τα 27 μέτρα, όπως αναφέρεται, στον σταθμό Σύνταγμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ανταγωνίζεται τους υπόλοιπους.

 

Tags
Back to top button