Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποιες τροφές είναι υπεύθυνες για τις παιδικές αλλεργίες

Περίπου το 8% των παιδιών εμφανίζουν τροφικές αλλεργίες καθιστώντας το ένα σύνηθες πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς.


Παράλληλα, υπολογίζεται πως το 1/3 των παιδιών με τροφική αλλεργία εμφανίζει αντίδραση σε παραπάνω από ένα τρόφιμα.

Η αλλεργική αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο ή συστατικό παρουσιάζεται συνήθως λίγο μετά την κατανάλωσή του και μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορα συμπτώματα, όπως εξανθήματα, φαγούρα, πρήξιμο, φτέρνισμα, μπούκωμα μύτης, βήχα, δύσπνοια, δυσκολία κατάποσης, κοιλιακό άλγος ή κράμπες, ναυτία, εμετό, διάρροια, ωχρότητα και ζάλη, ενώ σε περιπτώσεις σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης μπορεί να προκληθεί αναφυλακτικό σοκ, μια κατάσταση επικίνδυνη για τη ζωή που απαιτεί άμεση ιατρική αντιμετώπιση.

Σε γενικές γραμμές, αν και οποιοδήποτε τρόφιμο ή συστατικό είναι ικανό να προκαλέσει αλλεργία, τα τρόφιμα που προκαλούν συχνότερα κάποια αλλεργική αντίδραση είναι το αγελαδινό γάλα, το αυγό, η σόγια, το σιτάρι, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια και τα θαλασσινά, με τα τρία τελευταία να ευθύνονται συνήθως για τις πιο σοβαρές μορφές αλλεργίας.

Μάλιστα, οι αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς και τα θαλασσινά, στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής, ενώ μεγάλο ποσοστό των αλλεργιών σε άλλα τρόφιμα μπορεί να ξεπεραστούν μετά την ηλικία των 5 ετών.


Συνεπώς, είναι σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν ποια τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση, καθώς και τα πιθανά συμπτώματα, προκειμένου να μπορούν να αναγνωρίσουν έγκαιρα το ενδεχόμενο τροφικής αλλεργίας και να προσφέρουν στο παιδί την κατάλληλη ιατρική φροντίδα.

 

 

 

Πηγή: neadiatrofis.gr

Tags
Back to top button