Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πίνετε κρασί, κάνει καλό! Αυτά είναι τα συστατικά που το κάνουν ευεργετικό

Παρόλο που  οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πίνουν κρασί για τα πιθανά  υγιεινά οφέλη του, είναι ενδιαφέρον να δούμε τι είναι μέσα σε ένα ποτήρι κρασί, μαζί την θερμιδική περιεκτικότητα του. Πέρα από την απόλαυση, τα κόκκινα κρασιά είναι γνωστά και για τα δυνητικά υγιεινά οφέλη τους. Τα αντιοξειδωτικά, τα  φλαβονοειδοί, οι  πολυφαινόλες είναι οι πιο συχνά ενώσεις  που έχουν πλέον βρέθεί στο κρασί. 


Τα αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι το κόκκινο κρασί ανεβάζει τα επίπεδα λήψεως HDL, ή της «καλής» χοληστερίνης, η οποία προστατεύει τις αρτηρίες.

Ενώ το κρασί είναι γεμάτο με όλα τα καλά πράγματα που αναφέραμε, η αλήθεια είναι ότι το κρασί είναι κυρίως νερό. Ίσως το 1,5% του οίνου προέρχεται από στερεά υλικά. Το υπόλοιπο αποτελείται από αλκοόλ, υδατάνθρακες και νερό. Με αυτό κατά νου, πόσες θερμίδες κατά μέσο όρο παίρνουμε όταν απολαμβάνουμε ένα ποτήρι κρασί; Το ποσό των θερμίδων που βρέθηκαν στο κρασί ποικίλλει, ανάλογα με τον τύπο του κρασιού. Τα γλυκά για παράδειγμα περιέχουν πολύ περισσότερες θερμίδες από το κόκκινο ή το λευκό κρασί. Τα Ξηρά κόκκινα και τα λευκά κρασιά κατά μέσο όρο περιλαμβάνουν λιγότερο από 3 γραμμάρια υπολειμματικών σακχάρεων ανά λίτρο. Τα γλυκά κρασιά ποικίλλουν ευρέως, ανάλογα με το επίπεδο της γλυκύτητας. Κατά μέσο όρο περιέχουν μεταξύ 20 με 150 γραμμάρια ανά  λίτρο σε υπολειμματικά σάκχαρα.

Συνεχώς αναζητούμε τρόπους να κάψουμε θερμίδες από την διατροφή μας. Ο λόγος μάλλον γνωστός για κάποιους. Όμως το κρασί προσφέρει απόλαυση παρά θερμίδες οπότε έχει μια σταθερή θέση στην διατροφή μας.

Lithos Digital


Tags
Back to top button