Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Γερουλάνος: «Το ΠΑΣΟΚ να αγκαλιάσει τη κοινωνία»

Είχε κάνει, μάλιστα, τη ριζοσπαστική πρόταση για τη δημιουργία «Δανειολογίου», προκειμένου να βοηθηθούν οι οικογένειες των «κόκκινων δανείων». Συγκεκριμένα, όπως είπε και σήμερα στη συνέντευξή του, στον ρ/σ «Κανάλι 1 του Πειραιά», στους δημοσιογράφους Βελίκα Καραβάλτσιου, Γιώργο Σαραντάκο και Αντώνη Αντωνόπουλο, απαντώντας αναφορικά με την ερώτηση 11 βουλευτών της ΝΔ, για την απουσία προστασίας της περιουσίας των δανειοληπτών:

«Στην ομιλία μου στη Θεσσαλονίκη μίλησα για Δανειολόγιο. Για την υποχρέωση των τραπεζών να έχουν όλο το ιστορικό μέσα, για να το ξέρει ο δανειολήπτης, ειδικά αυτός που πληρώνει καλά, και να μπορεί να διαπραγματευτεί. Και αυτό είναι κάτι το οποίο το ζητάμε και το αρνούνται οι τράπεζες και αντί να καταλάβει η Κυβέρνηση ότι αυτό που ζητάμε είναι καλό για τον τόπο, το κόβει. Και περνάνε τα χρόνια και τώρα ξυπνάνε οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να μιλήσουν για τα Κόκκινα Δάνεια».

«Η νομοπαρασκευαστική ομάδα του κου Χατζηδάκη είχε μόνο τραπεζίτες και funds, δεν έφερε μία ομάδα δανειοληπτών στην προπαρασκευαστική διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Γερουλάνος υπήρξε εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στα Νομοσχέδια που έφερε φέτος η Κυβέρνηση και αφορούσαν τα «κόκκινα δάνεια», όπου, μαζί με σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασαν τη συνολική πρόταση του Κινήματος, για την ουσιαστική ρύθμιση του μείζονος θέματος του ιδιωτικού χρέους. Όπως έγραψε και ο ίδιος, σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα:

«Όποιος ξέρει από οικονομία, γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να μπορέσουμε να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον, αν δεν απενεργοποιηθεί η βόμβα του ιδιωτικού χρέους στα θεμέλια της κοινωνίας μας. Όλοι το αναγνωρίζουν αυτό, εκτός από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δεν ακούει τους ανθρώπους, ακούει μόνο τις τράπεζες.

Στη Θεσσαλονίκη έκανα μία ριζοσπαστική πρόταση για τη δημιουργία “δανειολογίου”, με την υποχρεωτική καταγραφή του ιστορικού κάθε δανείου από τράπεζες και funds. Γιατί η διαφάνεια στα κόκκινα δάνεια έχει τεράστια αξία και δίνει όπλα στον δανειολήπτη να διαπραγματευτεί. Θα ανακούφιζε χιλιάδες νοικοκυριά.

Υπενθυμίζω, επίσης, το πλέγμα των προτάσεων που παρουσίασα και παρουσιάσαμε ως ΠΑΣΟΚ, για πραγματική λύση στο θέμα του ιδιωτικού χρέους. Πραγματική λύση σε ένα εθνικό ζήτημα, απέναντι στα ημίμετρα της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ των προτάσεων, ήταν:

1. Συνολική και ριζοσπαστική προσέγγιση στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους και των κόκκινων δανείων. Νέος προσδιορισμός της έννοιας του ευάλωτου, με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα, για να διευρύνουμε τον κύκλο των ωφελούμενων.

2. Βιώσιμη ρύθμιση οφειλών σε εφορία, ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις για όλους.

3. Επικαιροποίηση του Νόμου της Κυβέρνησης Παπανδρέου του 2010, τον γνωστό και ως «Νόμο Κατσέλη», για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

4. Δικαίωμα προαίρεσης του δανειολήπτη στην αγορά του δανείου, πριν αυτό μεταβιβαστεί ή πωληθεί στη δευτερογενή αγορά.

5. Επιστροφή των δικαιωμάτων των εγγυητών, που οι τράπεζες τους υποχρέωσαν να αποποιηθούν.

Tags
Back to top button