Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαστεργίου από Πάτρα: Βρισκόμαστε στο πιο ενδιαφέρον σημείο της ψηφιακής μετάβασης της χώρας

«Σήμερα βρισκόμαστε στο πιο ενδιαφέρον σημείο της ψηφιακής μετάβασης της χώρας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά την διάρκεια συνομιλίας που είχε με την διευθύντρια ερευνών της διαΝΕΟσις, Φαίη Μακαντάση, στο πλαίσιο TechXprerience Fest που διοργανώνει το «Route Lab», στην Πάτρα

Το «Route Lab» δημιουργήθηκε ως ιδέα το 2019 από μια ομάδα ανθρώπων έχοντας ως όραμα, όπως σημειώνουν, μια κοινωνία γνώσης και καινοτομικής προσέγγισης της εξέλιξης, θέλοντας ταυτόχρονα να αναπτύξουν δράσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Παπαστεργίου: "Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράξει Τεχνητή Νοημοσύνη"

Παπαστεργίου: Θα καλύψουμε ικανοποιητικά το χαμένο έδαφος

Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, «είναι γεγονός ότι είναι αυτή την στιγμή τρέχουν σημαντικά έργα σε επίπεδο υποδομών, όπως για παράδειγμα ο υπερυπολογιστής ‘Δαίδαλος'» και συνέχισε: «Σε μερικές μέρες βγαίνει ο διαγωνισμός, αφού τελειώσαμε με την προετοιμασία και τον διάλογο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Έχουμε λοιπόν τεράστια έργα πληροφορικής, τα οποία έρχονται για να μείνουν και να αλλάξουν τις συνθήκες στο Δημόσιο».

Μιλώντας για τις ψηφιοποιήσεις, είπε ότι «παρότι το έργο του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πολύ μεγάλο, αφού ψηφιοποιούμε κτηματολόγιο, πολεοδομίες, απαλλοτριώσεις, Δικαιοσύνη, Υγεία, ο χρόνος και η ταχύτητα με τον οποίο ψηφιοποιούμε δεν είναι αυτός που χρειαζόμαστε», αλλά όπως υπογράμμισε, «θα τρέξουμε και νομίζω πως θα καλύψουμε ικανοποιητικά το χαμένο έδαφος».

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι «θέλουμε να σταθούμε δίπλα τους όπως και σε 2.000 φορείς, οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις καινούργιες ευρωπαϊκές οδηγίες, έτσι ώστε ό,τι καταφέρουν να φτιάξουν στο διαδίκτυο, να είναι σωστά δομημένο και ασφαλές για εκείνους και τους πελάτες τους».

«Δεν θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας στιγμές και σκηνές από ταινίες επιστημονικής φαντασίας»

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας του με την Φαίη Μακαντάση, ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην ευρυζωνικότητα, λέγοντας ότι «ζητήσαμε από τις εταιρίες δεσμευτικά πλάνα για το πώς θα αναπτυχθεί η ευρυζωνικότητα και τα πλάνα αυτά μάς δείχνουν ότι θα κερδίσουμε μέχρι το 2027 όλο το χαμένο έδαφος, ενώ παράλληλα ερχόμαστε και με δύο πολύ σημαντικά voucher για να καλύψουμε κενά που υπάρχουν».

Επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε και για την τεχνητή νοημοσύνη, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν θεωρώ πως θα είναι ίδια η εικόνα για την τεχνητή νοημοσύνη σε δύο χρόνια από τώρα» και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω πως θα πρέπει πραγματικά να φοβηθούμε περισσότερο από ότι πρέπει. Δεν θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας στιγμές και σκηνές από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Και αυτή η τεχνολογία, όπως και άλλες τεχνολογίες, θα πρέπει να μπουν δίπλα στον άνθρωπο, υπό την υπηρεσία του ανθρώπου, για να κάνουν τη ζωή του ασφαλέστερη και ευτυχέστερη».

Tags
Back to top button