Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Παλμικές εμβοές των αυτιών: Είναι ανησυχητικό σύμπτωμα;

Σύμφωνα με τον Δρ. David M. Vernick, βοηθό Καθηγητή Ορθολογίας και Λαρυγγολογίας στην Ιατρική Σχολή του Harvard και στο Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess, η παλμική εμβοή είναι ένα είδος ρυθμικού παλλόμενου ήχου, κατά την διάρκεια του οποίου ο ασθενής μπορεί να ακούσει τον καρδιακό του παλμό. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν παλμική εμβοή ακούνε αυτόν τον ήχο στο ένα αφτί, αν και κάποιοι τον ακούνε και στα δύο. Ο ήχος είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα της ταραχώδους ροής του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία του λαιμού ή του κεφαλιού, σύμφωνα με το wikihealth.gr.

Ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες παλμικής εμβοής;

1.Αγώγιμη απώλεια ακοής. Η Αγώγιμη απώλεια ακοής, συνήθως προκαλείται από μια μόλυνση ή από κάποια φλεγμονή στο μέσω του αφτιού ή από τη συσσώρευση υγρού στο συγκεκριμένο σημείο. Μερικές φορές, ωστόσο, προκαλείται από προβλήματα στα μικρά οστά που συμμετέχουν στην ακοή. Πρόκειται για έναν τύπο απώλεια ακοής, ο οποίος αυξάνει το άκουσμα των εσωτερικών ήχων του κεφαλιού, κατά τον οποίο ο ασθενής μπορεί να ακούσει την αναπνοή του, το μάσημα και τη ροή του αίματος του, κυρίως στα δύο μεγάλα αγγεία που ταξιδεύουν μέσα από κάθε αφτί, την καρωτιδική αρτηρία και τη σφαγιτιδική φλέβα, οι οποίες στέλνουν αίμα στον εγκέφαλο.

Ένα αβοκάντο την ημέρα μειώνει σημαντικά την “κακή” χοληστερόλη (LDL)

2. Ασθένεια της καρωτιδικής αρτηρίας. Η συσσώρευση λιπώδους πλάκας μέσα στις καρωτιδικές αρτηρίες, μπορεί να ταράξει τη ροή του αίματος και να προκαλέσει παλμική εμβοή.

3. Υψηλή πίεση του αίματος. Όταν η αρτηριακή πίεση είναι υψηλή, η ροή του αίματος μέσω της καρωτιδικής αρτηρίας είναι συνήθως πιο έντονη και προκαλεί έναν παλλόμενο ήχο στο αφτί.

4. Διαταραχές του αιμοφόρου αγγείου. Η παλμική εμβοή μπορεί περιστασιακά να οφείλεται σε δυσπλασίες και διαταραχές στα αιμοφόρα αγγεία, όπως:

  • Αιμοφόρα αγγεία με εξασθενημένο διογκωμένο έμπλαστρο (ανεύρυσμα)
  • Ανώμαλη σύνδεση μεταξύ αρτηρίας και φλέβας (αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες)
  • Στριμμένες αρτηρίες
  • Καλοήθης όγκος στα αιμοφόρα αγγεία (όγκος γλομού) πίσω από το τύμπανο

Πώς γίνεται διάγνωση;

Πόνος στα πόδια: Εύκολοι τρόποι να ανακουφιστείτε άμεσα

Αρχικά ο γιατρός ζητά να μάθει το ιστορικό του ασθενούς και ακολούθως εξετάζει τα αφτιά του. Με ένα στηθοσκόπιο προσπαθεί να ακούσει τον ήχο της ροής του αίματος στον λαιμό του. Στην περίπτωση που δεν βρεθεί κάποια προφανής αιτία που να προκαλεί την παλμική εμβοή, πραγματοποιεί επιπρόσθετες εξετάσεις, όπως μια εξέταση ακρόασης στις καρωτιδικές αρτηρίες. Στην περίπτωση που ακούγεται κάποιος παράξενος ήχος που πιθανώς να υποδηλώνει κάποια στένωση ή άλλες δυσπλασίες στις αρτηρίες, πραγματοποιεί περαιτέρω εξετάσεις που αφορούν αυτές τις καταστάσεις.

Συμπερασματικά

Τις περισσότερες φορές, η παλμική εμβοή δεν είναι τίποτε το ανησυχητικό, ωστόσο, εάν δεν περνάει από μόνη της και συνεχίζει για μερικές εβδομάδες, τότε πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας για περεταίρω συμβουλές και εξετάσεις.

Tags
Back to top button