Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι Τούρκοι προχωρούν ακάθεκτοι-Η Havelsan έκανε πετυχημένη δοκιμή διασύνδεσης μη επανδρωμένων χερσαίων και εναερίων οχημάτων (Βίντεο)

Η γνωστή τουρκική αμυντική εταιρεία Havelsan ( πρόγραμμα Digital Troop), έκανε πετυχημένη διασύνδεση χερσαίων μη επανδρωμένων οχημάτων με εναέρια συστήματα δίνοντας έμφαση σε κοινές επιχειρήσεις.

Η επίδειξη ικανοτήτων περιελάμβανε την ανάπτυξη χερσαίων μη επανδρωμένων οχημάτων και drones, επιτυγχάνοντας δικτυοκεντρική διασύνδεση, ενώ είχαμε και ανταλλαγή  στοιχείων σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με βίντεο και τουρκικά ΜΜΕ.

Τα τουρκικά drones πραγματοποίησαν επιχειρήσεις εναέριας επιτήρησης, κατευθύνοντας ουσιαστικά τα χερσαία μη επανδρωμένα οχήματα σε προκαθορισμένους στόχους, μαζί και το πεζικό που τα ακολουθεί σε μελλοντική στρατιωτική επιχείρηση.

Για τον σκοπό αυτόν οι Τούρκοι φέρονται να έχουν ήδη 

Πληροφορίες από Ισραηλινό ΜΜΕ, αναφέρουν ότι “ άγνωστη χώρα που υπέγραψε σύμβαση με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας συντονίζεται στην περιοχή της Ζαπορίζιε. Σε σχηματισμούς μάχης, ένα ρομποτικό συγκρότημα εξοπλισμένο με πολυβόλο συνεργάζεται με στρατιωτικό προσωπικό”.

Τουρκία και Ρωσία συνεργάζονται μυστικά σε πολλά αμυντικά προγράμματα, ενώ η συνεργασία αυτή γίνεται πασιφανής από τα επιτεύγματα των Τούρκων το τελευταίο διάστημα.  

Η αλήθεια είναι ότι όλα τα μη επανδρωμένα που κατασκευάζει η Τουρκία ( με βοήθεια φυσικά ή όχι), εναέρια, χερσαία, θαλάσσια και υποθαλάσσια, είναι άκρως επικίνδυνα για την χώρα μας.

Η τουρκική πολεμική βιομηχανία έχει προχωρήσει πολύ με τα μη επανδρωμένα οχήματα, και τώρα εισέρχεται στην επόμενη φάση, όπου Σμήνη εναέριων drones θα επικοινωνούν τόσο μεταξύ τους όσο και με επίγεια και θαλάσσια μη επανδρωμένα συστήματα, σε μια διαδικασία που ονομάζεται δικτυοκεντρική διασύνδεση.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η Άγκυρα επειδή διαπιστώνει ότι στον τομέα της Πολεμικής Αεροπορίας η Ελλάδα έχει ήδη, και θα έχει ακόμα μεγαλύτερη υπεροπλία με Rafale-F-16 Viper (στα οποία θα προστεθούν και τα υπερμαχητικά F-35), στρέφεται υιοθέτηση μαζικής τακτικής χρήσης μη επανδρωμένων οχημάτων και στις Τρεις διαστάσεις.

Ήδη έχει δημιουργήσει στα μικρασιατικά παράλια βάσεις drones   ( Ντάλαμαν και αλλού), ενώ επεκτείνει τις ναυτικές βάσεις σε Ακσάζ και Φώκαια σε συνδυασμό με αυτής της Αλεξανδρέττας, για να κυριαρχήσει στην Ανατολική Μεσόγειο έναντι Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, όσο και αν δεν το βλέπουν πολλοί.

Αυτός ο διασυνδεμένος ετερόκλητος στόλος μη επανδρωμένων οχημάτων σε στεριά, αέρα και θάλασσα, θα είναι το μακρύ χέρι των Τούρκων, οι οποίοι ξεκάθαρα και χωρίς περιστολές σε λίγα χρόνια θα απειλούν ανέξοδα, όποιον αντισταθεί στα σχέδια τους στην περιοχή.

Σε περίπτωση δε πολεμικών επιχειρήσεων, η τουρκική πλευρά θα υλοποιεί επιθέσεις κορεσμού κατά ειδικών στόχων ( μικρονήσους-πλατφόρμες πετρελαίου-σκάφη κά), συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό συστημάτων, χωρίς να κινδυνέψει ούτε ένας Τούρκος στρατιωτικός.

Η λύση, ή καλύτερα το αντίδοτο σε όλο αυτό το τουρκικό σχέδιο είναι η ανάπτυξη από την Ελλάδα όλων αυτών των μη επανδρωμένων πλατφορμών μάχης και στις Τρεις διαστάσεις, η οποία ναι μεν ξεκίνησε, αλλά θέλει να τρέξουμε με μεγάλη ταχύτητα για να γίνουμε σχετικά απειλητικοί έναντι της τουρκικής πολεμικής μηχανής, αλλά και για να προστατέψουμε τα νησιά μας, το προσωπικό μας και τις μονάδες επιφανείας μαζί με τις πλατφόρμες εξόρυξης σε Κρήτη και αλλού.

Tags
Back to top button