Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι Γερμανοί φροντίζουν τους συνεργάτες τους: «Η κυβέρνηση να δώσει δικαστική ασυλία στον Ανδρέα Γεωργίου»

Νομοθετική πρωτοβουλία το ταχύτερο δυνατόν, με την οποία θα προστατεύεται ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας) Ανδρέας Γεωργίου από δικαστικές διώξεις, ζητά από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο επικεφαλής του ελεγχόμενου από το Βερολίνο Ευρωπαϊκού Συμβουλευτικού Φορέα για τη Στατιστική Διακυβέρνηση (European Statistical Governance Advisory Board, ESGAB) Μάρτι Χετεμάκι.

«Θα ήμουν πολύ ευγνώμων, εάν θα μπορούσατε να με πληροφορήσετε το ταχύτερο δυνατόν, ποια μέτρα πρόκειται να πάρετε για να αντιμετωπίσετε τις υποθέσεις», αναφέρει η επιστολή, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που έχει γνώση του περιεχομένου της.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού φορέα σημειώνει στην επιστολή του ότι οι ποινικές διώξεις κατά του Γεωργίου και δύο ανώτατων πρώην υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ για πλαστογράφηση του ελλείμματος έχουν «ένα σαφές πολιτικό πλαίσιο».

Είναι «παράδοξο», προσθέτει ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να λογοδοτήσει δικαστικά, ενώ αυτοί που συγκάλυπταν επί χρόνια το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν έχουν υποστεί κυρώσεις. Οταν έχει αποδειχθεί ότι δεν υπήρχε θέμα συγκάλυψης, απλώς αυτός το πλαστογράφησε, λοιπόν πρέπει να αθωωθεί!.

Ο φορέας που έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο, αναφέρει: «Ενώ ασκήθηκαν δικαστικές διώξεις κατά τριών πρώην υπαλλήλων, που σύμφωνα με την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εφάρμοσαν σωστά τους ευρωπαϊκούς στατιστικούς κανόνες, δεν ασκήθηκαν παραδόξως νομικά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης εναντίον εκείνων, που… ήταν υπεύθυνοι για τα λανθασμένα στοιχεία αναφορικά με το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας».

Η εποπτική Αρχή για τη στατιστική διακυβέρνηση σημειώνει ότι οι στατιστικές πρέπει να είναι αληθινές και όχι μέσα άσκησης πολιτικής και ότι για να υπάρχει η εγγύηση αυτή δεν θα πρέπει τα στελέχη των Στατιστικών Υπηρεσιών να λογοδοτούν δικαστικά. «Η ανεξαρτησία των Στατιστικών Αρχών αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο καλής στατιστικής διακυβέρνησης», αναφέρει η ESGAB, προσθέτοντας: «Είναι πολύ σημαντικό, να μπορούν οι υπάλληλοι να λάβουν αποφάσεις, χωρίς να πρέπει να φοβούνται δικαστικές διαδικασίες».

Ο Α.Γεωργίου υπήρξε το βασικό εκτελεστικό όργανο της μεγαλύτερης συνωμοσίας της νεότερης ελληνικής ιστορίας (μεγαλύτερης ακόμα και από τον σχεδιασμό των πραξικοπηματιών του 1967 και με απείρως πιο ολέθρια αποτελέσματα).

Πλαστογράφησε το έλλειμμα της ΕΛΣΤΑΤ (κατ'έντολήν, φυσικά του τότε πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου) και έφερε τον όλεθρο των μνημονίων στη χώρα.

H Ελλάδα το 2009 ήταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση, εν μέρει λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης του 2008 και εν μέρει γιατί ο Κ.Καραμανλής δεν τόλμησε τις αναγακίες τομές, αφού ήταν καλός στην στρατηγική σύλληψη, αλλά κακός στην εκτέλεσή της.  

Ομως η Ελλάδα δεν ήταν σε χειρότερη κατάσταση, ούτε από την Ιταλία, ούτε φυσικά από την Ισπανία ή την Πορτογαλία ή ακόμα και την Γαλλία κλπ., όπως πλέον με σαφήνεια αποδεικνύεται.

Και θα μπορούσε εύκολα να συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές, αν έλειπαν τρεις μοιραίοι άνθρωποι: Ο Γ.Παπανδρέου, ο Γ.Παπακωνσταντίνου και ο Α.Γεωργίου. Οι οποίοι βέβαια, εκτέλεσαν συγκεκριμένη αποστολή. 

Και τώρα κανείς δεν γνωρίζει, πότε και με ποιο τρόπο θα ξεφύγει η χώρα από την κόλαση στην οποία την έχουν βάλει. Με την ψήφο του ελληνικού λαού, να μην ξεχνιόμαστε...

Οσο για την αμοιβή του, διαβάστε περισσότερα...

Tags
Back to top button