Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι Γερμανοί εκβιάζουν ξανά και θέλουν να μας στείλουν πίσω 8.000 αιτούντες ασύλου

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι περίπου 8.000 μετανάστες έχουν μετακινηθεί από την Ελλάδα στη Γερμανία, κατά παράβαση των Κανονισμών του Δουβλίνου, μόνο μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2025. 

Το ίδιο υπουργείο δημοσίευσε τους αριθμούς στις 23 Ιουλίου σε απάντηση σε αίτημα πληροφοριών του γερμανικού οίκου μέσων ενημέρωσης Funke. 

Ενώ ο αριθμός είχε μειωθεί σημαντικά από το 2024, όταν 26.000 παράνομοι μετανάστες ήρθαν από την Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία, εξακολουθεί να θεωρείται υψηλό νούμερο, υπό το φως της υπόσχεσης της νέας γερμανικής κυβέρνησης να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση. 

Οι κανόνες της ΕΕ όριζαν ότι οι μετανάστες που έλαβαν καθεστώς προστασίας σε ένα κράτος μέλος, θα  επιτρεπόταν να ταξιδεύουν σε άλλα για έως και 90 ημέρες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έξι μηνών. 

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, αντιδήμαρχος και διοίκηση σε ΚΤΕΛ Πελοποννήσου "πιάστηκαν" με αδικαιολόγητα τεράστια ποσά

Ωστόσο, δεν τους επιτρεπόταν να υποβάλουν δεύτερο αίτημα ασύλου αλλού στην Ευρώπη. 

Οι εν λόγω 8.000 μετανάστες είχαν ήδη λάβει καθεστώς προστασίας από τις ελληνικές αρχές. 

«Τα άτομα που έχουν λάβει προστασία στην Ελλάδα πρέπει επίσης να επωφεληθούν από την προστασία εκεί», ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο.

Όπως ανέφερε η Funke, ήταν κοινή πρακτική μεταξύ των προσφύγων με προστασία στην Ελλάδα να ταξιδεύουν απλώς στη Γερμανία με αεροσκάφος. 

Το συνδικάτο γερμανών αστυνομικών DPolG παραπονέθηκε ότι οι έλεγχοι στα γερμανικά αεροδρόμια ήταν πολύ χαλαροί.

Ο πρόεδρος του GdP, Andreas Roßkopf, δήλωσε: «Η ομοσπονδιακή αστυνομία ελέγχει τις γέφυρες ποταμών, τους αυτοκινητόδρομους και τους επαρχιακούς δρόμους στα εσωτερικά σύνορα με την Πολωνία και την Αυστρία. 

Ταυτόχρονα, υπάρχει ένα κενό στα αεροδρόμια. Αυτό είναι παράλογο. 

«Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία χρειάζεται επειγόντως περισσότερες εξουσίες για να ελέγχει και επίσης να απορρίπτει τη λεγόμενη δευτερογενή μετανάστευση», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας υπό τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς έχει δεσμευτεί να μειώσει την παράνομη μετανάστευση στη χώρα. 

Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την απέλαση παραβατών μεταναστών πίσω στο Αφγανιστάν. 

Μια πρόσφατη δικαστική απόφαση επέτρεψε επίσης στις γερμανικές αρχές να απελάσουν μετανάστες πίσω στην Ελλάδα, αφού είχαν πάρει ήδη προστασία εκεί. 

Τον Απρίλιο, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Γερμανία μπορούσε να απελάσει μετανάστες πίσω στην Ελλάδα εάν ήταν άγαμοι, υγιείς και ικανοί να εργαστούν. 

Η κυβέρνηση στην Αθήνα, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν θα δεχόταν πίσω πρόσφυγες που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και στη συνέχεια και στη Γερμανία.

Tags
Back to top button