Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Οι αρχαίοι Έλληνες εκπολίτισαν τους Κέλτες…

Οι αρχαίοι Έλληνες εκπολίτισαν τους Κέλτες. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι αρχαιολόγοι, μετά τις τελευταίες ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Βιξ της Βουργουνδίας, το 1955.Οι εν λόγω ανασκαφές απέδειξαν ότι, κατά την αρχαιότητα, Έλληνες έμποροι ανέπλευσαν έναν μεγάλο ποταμό, όπως αναφέρει και ο Ηρόδοτος, που ήταν ο Σηκουάνας και έφτασαν τελικά στη “Χώρα των Κασσιτερίδων”, του κασσίτερου δηλαδή, η οποία ήταν γνωστή στον Αριστοτέλη, με σκοπό να ανταλλάξουν σίτο, λάδι, κρασί και έργα τέχνης με το πολύτιμο μέταλλο του κασσίτερου, που δεν υπήρχε στην Ελλάδα.Έτσι, καταρρίπτεται η πεποίθηση ότι τα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού που ανευρίσκονται στους βόρειους λαούς διαδόθηκαν μέσω των ρωμαϊκών λεγεώνων και του ρωμαϊκού πολιτισμού, που είχε πολλά στοιχεία του ελληνικού.Ένα από τα σπουδαιότερα ευρήματα ήταν ένας τεράστιος κρατήρας βάρους 208 κιλών και ύψους 1,64 μέτρων. Η διάμετρος του ανοίγματός του ήταν 1 μέτρο ακριβώς. Στο χείλος του έφερε 23 παραστάσεις, οι οποίες ήταν εμπνευσμένες από τη ζωή της αρχαίας Ελλάδας, τους πολέμους, την καθημερινότητα, τους αγώνες και άλλα.Αλλά εκείνο που προκάλεσε τον θαυμασμό των αρχαιολόγων ήταν η υπέροχη, καλαίσθητη και εκλεπτυσμένη διακόσμησή του, έργο πεπειραμένων Ελλήνων καλλιτεχνών.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 26/03/1955…
Tags
Back to top button