Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ογκολόγος αποκαλύπτει το φαγητό που είναι επικίνδυνο για τον καρκίνο του εντέρου

Ο ογκολόγος και ο χειρούργος Ιβάν Καράσεφ αποκάλυψε ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με σοβαρούς κινδύνους για καρκίνο του παχέος εντέρου.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την ανάλυση δειγμάτων DNA φυσιολογικού ιστού και ιστού όγκου, που ελήφθησαν από 900 ασθενείς, την οποία έκαναν Αμερικανοί ερευνητές μετά την ανάλυση στοιχείων για τη διατροφή των ατόμων αρκετά χρόνια πριν την ογκολογική διάγνωση.

Σύμφωνα με τον Καράσεφ, η ζημιά του DNA ήταν πολύ πιο συνήθης σε άτομα που έτρωγαν πολύ κόκκινο κρέας σε κάθε μορφή, παρότι η κατανάλωση πουλερικών και ψαριών δεν είχε κάποια σχέση.

Πρόσθεσε ότι άτομα με υψηλότερο επίπεδο ζημιάς στο DNA, είχαν 47% περισσότερες πιθανότητες θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου απότι ασθενείς χωρίς τέτοια σημαντική ζημιά.

«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι από τους πιο διαδεδομένους και δεν είναι μόνο η διατροφή αλλά και ο τρόπος ζωής που συμβάλλει στην ανάπτυξή του. Επομένως, συνίσταται στον καθένα να κάνει κολονοσκόπηση όταν συμπληρώνει τα 45 του έτη» κατέληξε.

Tags
Back to top button