Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε τον Μεγάλο Αγιατολάχ Αλ Σιστάνι του Ιράκ

Ο Πάπας Φραγκίσκος, από χθες βρίσκεται σε μια ιστορικής σημασίας επίσκεψη στο Ιράκ. Τη δεύτερη ημέρα του Αποστολικού Ταξιδιού του στο Ιράκ, ο Πάπας έφτασε στην πόλη Νατζάφ,και σήμερα το πρωί είχε συνάντηση με τον Μεγάλο Αγιατολάχ Sayyid Ali Al-Husayni Al-Sistani στην κατοικία του.

Η πόλη της Νατζάφ βρίσκεται περίπου 160 χλμ νότια της Βαγδάτης, 30 χλμ. από την αρχαία Βαβυλώνα και 400 χλμ βόρεια της βιβλικής πόλης Ουρ. Ιδρύθηκε το 791 μ.Χ. από τον Χαλίφη Χαρούν αλ-Ρασίσι και η ανάπτυξή της πραγματοποιήθηκε κυρίως μετά τον 10ο αιώνα.

Η Najaf είναι το βασικό σιιτικό θρησκευτικό κέντρο του Ιράκ και προορισμός προσκυνήματος για Σιίτες από όλο τον κόσμο. Είναι επίσης το σημείο ταφής μιας από τις πιο σεβαστές μορφές του Ισλάμ, του Ali bin Abi Talib, επίσης γνωστού ως Imam ʿAlī, ξαδέλφου και γαμπρού του Μωάμεθ και του πρώτου άνδρα που μεταστράφηκε στο Ισλάμ.

Ο τάφος του πρώτου ιμάμη των Σιιτών, που βρίσκεται μέσα στο τζαμί του ιμάμη ʿAlī, θεωρείται ένα από τα ιερότερα μέρη του Ισλάμ και βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης.

Εκτός από τα τζαμιά, τα ιερά και τις θρησκευτικές σχολές, η ιερή πόλη του ιρακινού Σιιτισμού είναι γνωστή για το νεκροταφείο Wadi al-Salam.

Η κατοικία του Μεγάλου Αγιατολάχ Sayyid Ali Al-Husayni Al-Sistani βρίσκεται κοντά στο Ιερό του Ιμάμ Αλί, το οποίο θεωρείται από τους Σιίτες ως ο τρίτος ιερός χώρος του Ισλάμ μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα.

Το τζαμί καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των αιώνων. Η τελευταία ανακατασκευή, που ξεκίνησε το 1623, ολοκληρώθηκε το 1632.

Ο Μεγάλος Αγιατολάχ Sayyid Ali Al-Husayni Al-Sistani είναι ο ηγέτης των Σιιτών του Ιράκ, οι οποίοι αποτελούν πάνω από το 60% του πληθυσμού. Κηρύσσοντας την αποχή των θρησκευτικών αρχών από την άμεση πολιτική δραστηριότητα, θεωρείται πολύτιμος συνομιλητής για τις διάφορες πολιτικές και θρησκευτικές φατρίες της χώρας.

Ο κορυφαίος Σιίτης κληρικός Αλ-Σιστάνι είπε στον Πάπα Φραγκίσκο ότι οι Ιρακινοί Χριστιανοί πρέπει να ζουν εν «ειρήνη», ανέφερε δήλωση του γραφείου του. Ο Αλ-Σιστάνι «επιβεβαίωσε την ανησυχία του ότι οι Χριστιανοί πολίτες πρέπει να ζουν όπως όλοι οι Ιρακινοί με ειρήνη και ασφάλεια και με τα πλήρη συνταγματικά τους δικαιώματα», ανέφερε το γραφείο.

Από την πλευρά του, το Βατικανό ανέφερε ότι ο Φραγκίσκος ευχαρίστησε τον Αλ-Σιστάνι και τον Σιιτικό λαό που «έθεσαν τη φωνή τους για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων και των πιο διωγμένων» κατά τη διάρκεια μερικών από τους πιο βίαιους καιρούς στην πρόσφατη ιστορία του Ιράκ.Είπε ακόμη ότι το μήνυμα ειρήνης του Αλ Σιστάνι επιβεβαίωσε «την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής και τη σημασία της ενότητας του ιρακινού λαού».

Ο Φραγκίσκος, τέλος, σε συνάντηση με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της πίστης είπε ότι ταιριάζει να συναντηθούν στο Ουρ, «πίσω στην καταγωγή μας, στις πηγές του έργου του Θεού, στη γέννηση των θρησκειών μας» για να προσευχηθούν μαζί για ειρήνη ως παιδιά του Αβραάμ, του προφήτη που είναι κοινός για Μουσουλμάνους, Χριστιανούς και Εβραίους.

Tags
Back to top button