Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Ο πανάρχαιος μύθος του Αδάμ και της Εύας…

Είναι πλέον γνωστό ότι η ιστορία του Αδάμ και της Εύας δεν είναι ένας εβραϊκός μύθος, αλλά ασσυριακός. Μάλιστα, οι Εβραίοι εμπνεύστηκαν από την ιστορία αυτή τον Ασσυρίων και την ενστερνίστηκαν απολύτως, όπως, άλλωστε, είχαν κάνει και με τον μύθο του Κατακλυσμού.

Σε ενίσχυση αυτής της άποψης ήρθε και μια νέα ανακάλυψη, την οποία έκανε η αμερικανική αποστολή, που διενεργούσε ανασκαφές στα ερείπια της αρχαίας πόλης Tepe Gawra, στη Μεσοποταμία, κοντά στη σημερινή Μοσούλη του Ιράκ.

Επικεφαλής των αποστολών το 1927, το 1931 και 1932 ήταν ο έγκριτος αρχαιολόγος Ephraim Avigdor Speiser, ο οποίος έφερε στο φως τα ερείπια μιας νεολιθικής πόλης, που άκμασε ανάμεσα στο 5.000 και στο 1.500 π.Χ.

Μεταξύ των αρχαιοτήτων, που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη, ήταν μια πλάκα από άργιλο, πάνω στην οποία δέσποζε η παράσταση ενός άντρα, που χαμογελούσε σε μια γυναίκα. Ανάμεσά τους στεκόταν ένας όφις.

Κατά τους Αμερικανούς αρχαιολόγους, ο μύθος του Αδάμ και της Εύας αποδείχτηκε πως ήταν πανάρχαιος και μάλιστα, πολύ αρχαιότερος και των Βαβυλωνίων ακόμη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 08/01/1936…

Tags
Back to top button