
Ο Μακρόν με την επιθετική ρητορική του, θέλει να εμπλέξει ολόκληρη την Ευρώπη και την Ελλάδα φυσικά σε μια πολεμική αναμέτρηση με την Ρωσία, λόγω της συμμετοχής του στην ουκρανική πίτα, μαζί με τους Βρετανούς που έχουν δέσμια κάθε ουκρανική κυβέρνηση για 100 χρόνια, σε ότι αφορά τις σπάνιες γαίες.
Η αντίδραση του Κρεμλίνου σε όλα αυτά ήρθε δια στόματος του γραμματέως του Πούτιν, Ν.Πεσκώφ, αναφέρει πριν λίγο το Ria Novosti.
“Η Μόσχα ενδέχεται να αναλάβει δράση σε περίπτωση στρατιωτικοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.
Δένδιας: «Οι ΗΠΑ εξαπάτησαν τον Μητσοτάκη με υποσχόμενες ενισχύσεις που δεν έδωσαν ποτέ»!
"Αυτή η στρατιωτικοποίηση (της ΕΕ) συμβαίνει κυρίως εναντίον της Ρωσίας. Αυτό, φυσικά, θα μπορούσε να είναι ένα θέμα μεγάλης ανησυχίας για εμάς, λόγω της ανάγκης λήψης κατάλληλων αντιμέτρων για τη διασφάλιση της ασφάλειάς μας", είπε ο Πεσκώφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα σχέδια της ΕΕ για την ανάπτυξη του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.
Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη δεν κάνει καλά που θα ετοιμάσει στην πορεία Ευρωπαϊκό Στρατό και δική της αυτόνομη αμυντική βιομηχανία.
Ίσα ίσα, που αυτό το σχέδιο έπρεπε να είχε δρομολογηθεί εδώ και χρόνια.
Σε καμία περίπτωση όμως αυτά τα σχέδια δεν πρέπει να υλοποιηθούν αποκλειστικά για τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι και έναν ολέθριο πόλεμο για τις σπάνιες γαίες με την Ρωσία, για τα συμφέροντα Γάλλων και Βρετανών.
Την Πέμπτη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε τη συγκέντρωση 800 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση ενός σχεδίου επανεξοπλισμού της Ευρώπης.
Οι ηγέτες της ΕΕ υποστήριξαν την ιδέα σε ειδική σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.
Σχεδιάζεται να επενδύσουν στην άμυνα, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού, της Ουκρανίας κατά την διάρκεια τεσσάρων ετών.
“Η Μόσχα παρακολουθεί στενά τη στρατιωτικοποίηση και τις συζητήσεις για την ανάπτυξη του αμυντικού τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το θέμα της στρατιωτικοποίησης της Ευρώπης έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Σε κάθε πιθανό διάλογο για τον αφοπλισμό, τα ευρωπαικά πυρηνικά οπλοστάσια δεν μπορούν να αγνοηθούν.
Η προσοχή τους έχει αυξηθεί στο πλαίσιο των συγκρουσιακών δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Η σημασία του να ληφθούν υπόψη αυτά τα οπλοστάσια είναι τώρα ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι πριν, δεδομένης της πολύ πρόσφατης δήλωσης του κ. Μακρόν για την πρόθεση της Γαλλίας, να παράσχει πραγματικά τη δική της πυρηνική ομπρέλα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των ευρωπαϊκών κρατών.
Ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη, όπως ακούσαμε χθες, έσπευσαν να υποστηρίξουν αυτήν την ιδέα", ανέφερε ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο κακός χαμός στη βουλή! Ο Μητσοτάκης διαγράφει τον βουλευτή της ΝΔ Κυριαζίδη για το χυδαίο σχόλιο του στη Κωνσταντοπούλου
“ Δεν έχουν γίνει συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των όπλων μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν υπάρχει κατανόηση για το πότε και πού θα ξεκινήσουν.
Μένει να φανεί η θέση και του Πεκίνου σε θέματα ελέγχου των όπλων. Το χτύπημα στις ενεργειακές εγκαταστάσεις που συνδέονται με το ουκρανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα δεν είναι απάντηση στις προτάσεις του Μακρόν για μερική κατάπαυση του πυρός.
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι οι Συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας ειρηνευτικής συνθήκης.
Η επίτευξη των στόχων μας μέσω πολιτικών και διπλωματικών μεθόδων είναι προτιμότερη για εμάς.
Αλλά σε συνθήκες όπου η Ουκρανία αρνείται τον διάλογο, όταν νομικά απαγορεύει στον εαυτό της τέτοιο διάλογο, και για αυτό θα συνεχίσουμε την επίθεση, για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας", κατέληξε ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ.
Οι Ρώσοι εμπλέκουν και τους Κινέζους στην τεραστίων διαστάσεων συμφωνία με τις ΗΠΑ για ολόκληρο τον πλανήτη, για αυτό και η Ευρώπη οφείλει ξεκάθαρα να εξοπλιστεί για την δική της ασφάλεια, και όχι για έναν νέο πόλεμο με την Ρωσία, προκαλώντας τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο.