Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο κίνδυνος «ατυχήματος» στο Αιγαίο παραμένει υψηλός -Αντίστροφη μέτρηση μέχρι το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία

Με τις προκλήσεις στο Αιγαίο να ακολουθούνται από επιθετικές δηλώσεις Τούρκων πολιτικών και τον κύκλο να κλείνει με νέες ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας στη θάλασσα και τον αέρα συνεχίζεται η καθημερινότητα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Σε αυτό το περιβάλλον ο κίνδυνος «ατυχήματος» παραμένει υψηλός, καθώς καθημερινά δοκιμάζονται τα όρια μηχανών και ανθρώπων.

Πάντως στην Αθήνα υπάρχει η ελπίδα πως η περίοδος που άνοιξε με το «όχι» της δικαιοσύνης στην έκδοση των οχτώ Τούρκων αξιωματικών θα κλείσει με το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τις συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία. Διπλωματικές πηγές εξηγούν πως αργά ή γρήγορα ο Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να ασχοληθεί με τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας του που έχουν οξυνθεί, με την οικονομική κρίση να χτυπά και πάλι την πόρτα της.

Ίσως για αυτό, βέβαια, οι Τούρκοι πολιτικοί να προτιμούν τις επιθετικές δηλώσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτό που ακόμη δεν είναι σαφές είναι αν πρόκειται για στρατηγική εξαγωγής της κρίσης ή για λόγια εσωτερικής κατανάλωσης. Στο πλαίσιο αυτό, μπορούν να ενταχθούν και οι δηλώσεις του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Αν οι Έλληνες θέλουν να ξαναπέσουν στην θάλασσα, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος» δήλωσε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος MHP.  Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο ηγέτης του ΜΗΡ αναφέρθηκε και στο κυπριακό λέγοντας πως «αν η «ε/κ διοίκηση» (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία)  θέλει σώνει και καλά να ενωθεί με την Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το νησί και να μεταναστεύσει στην Αθήνα και να μην ξαναεπιστρέψει ποτέ πίσω».

Ο Τούρκος πολιτικός χαρακτήρισε… κακομαθημένο παιδί τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, μιλώντας μάλιστα για κατοχή των νησιών: «O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απειλεί. Η Ελλάδα πολιόρκησε με εχθρότητα τα νησιά και τις βραχονησίδες που δεν κατέκτησε στους Βαλκανικούς πολέμους και που δεν της δόθηκαν στην Λωζάνη. Πρέπει χωρίς όρους να δοθεί τέλος σε αυτή την κατοχή. Πρέπει να υπάρχει συμπεριφορά με βάση τους διεθνείς κανόνες».

Tags
Back to top button