Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καιρίδης ξεκινά σχέδιο ένταξης των μεταναστών στο ελληνικό εργατικό δυναμικό

Την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού, μέσω της δυνατότητας ένταξης των μεταναστών στο εργατικό δυναμικό της χώρας, συζήτησαν, πρόσφατα, οι εκπρόσωποι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, εκ μέρους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο Α' αντιπρόεδρος Κώστας Δαμίγος, ο Γ' αντιπρόεδρος Γιώργος Παύλου και ο Οικονομικός Επόπτης 'Αγγελος Τζίβας, συναντήθηκαν με τον υπουργό για την εξεύρεση λύσεων, βασισμένες στο "Σχέδιο Προγράμματος Ένταξης Μεταναστών στο Εργατικό Δυναμικό", με τα σημεία συζήτησης τα εξής:

-τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού τεχνιτών στις μεταποιητικές επιχειρήσεις και

-την δυνατότητα ένταξης των μεταναστών στο εργατικό δυναμικό.Ο βασικός στόχος του σχεδίου, είναι η διευρωπαϊκή ομαλή κοινωνική ένταξη.

Οι δυο δημόσιοι φορείς, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας αναζητούν και θα επιδιώξουν τη καλύτερη συνεργασία, για την ένταξη και την ενσωμάτωση των αιτούντων άσυλο.

Το όφελος της κοινής δράσης, θα είναι διπλό, τόσο για τους εντασσόμενους μετανάστες, όσο και για τις ελληνικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της κινητικότητας και της κάλυψης αναγκών της αγοράς εργασίας, σε τομείς με αυξημένη ζήτηση και χαμηλή προσφορά εργατικού δυναμικού, με προϋπόθεση ασφαλώς, την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης απόφασης ασύλου του συμμετέχοντος.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναλύει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί - Άμβλωση, μεταναστευτικό, στήριξη των συμμάχων

Τι περιλαμβάνει το Σχέδιο

Υπενθυμίζεται ότι το Σχέδιο Προγράμματος, Ένταξης Μεταναστών στο Εργατικό Δυναμικό, έχει συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό χαρακτήρα και υποστηρίζεται από εθνικούς εταίρους μεταποιητικών και βιοτεχνικών κλάδων. Ενδεικτικά: Βιοτεχνικά Επιμελητήρια, τοπικές ομοσπονδίες βιοτεχνών και άλλους κλαδικούς φορείς μεταποίησης, με ανάγκες στην αγορά εργασίας κ.λπ.

Η συζήτηση και η συνεργασία μεταξύ υπουργού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, είχε ουσιαστικό παραγωγικό αποτέλεσμα και οι δύο πλευρές δήλωσαν, την πρόθεσή τους για στρατηγικό σχεδιασμό κάλυψης των θέσεων εργασίας, με εκπαίδευση, επιμόρφωση, εξειδίκευση και πρακτική των μεταναστριών και μεταναστών, των αιτούντων / αιτουσών και δικαιούχων, διεθνούς προστασίας.

Συνεργασία υπουργείου και ΒΕΑ

 Οι άξονες της στρατηγικής, θα βασιστούν στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών και προσφύγων που είναι: Μέσω των δράσεων και προγραμμάτων ενταξιακού χαρακτήρα, να ενθαρρύνεται η συμμετοχή των μεταναστών σε όλες τις πτυχές της συλλογικής ζωής των τοπικών κοινωνιών, η πρόσβασή τους χωρίς διακρίσεις σε βασικά δικαιώματα και αγαθά, η καταπολέμηση ρατσιστικών στάσεων και συμπεριφορών, καθώς και η ενσωμάτωση της μεταναστευτικής οπτικής, σε όλες τις επιμέρους δημόσιες, εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές.

Tags
Back to top button