Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γεραπετρίτης διαφώνησε με τον Φιντάν! "Καμία συζήτηση με την Τουρκία εκτός από την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ"

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε σενάριο περί συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία, παραχωρήσεων ή υποχωρήσεων σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η Αθήνα συζητά μόνο για μία διαφορά, την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Γεραπετρίτης: Δεν υπήρξε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση με την Τουρκία εκτός από την οριοθέτηση
«Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση πέραν αυτής που αφορά την οριοθέτηση», διεμήνυσε από το βήμα της Ολομέλειας ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρου Καζαμία για τον ελληνοτουρκικό διάλογο, εξήγησε πως η ελληνική πλευρά ουδέποτε είχε υψηλές προσδοκίες για το τετ α τετ με τον Χακάν Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου. «Πράγματι διαφωνήσαμε. Χωρίς παραχωρήσεις. Χωρίς έκπτωση στην κυριαρχία μας. Θεωρείτε ότι πρέπει να σταματήσουμε τη συζήτηση; Αν έτσι είναι, τότε είναι αντίφαση να λέτε ότι ενώ διαφωνήσαμε στο μείζον, να μην συζητάμε τα υπόλοιπα. Εμείς συνεχίζουμε με προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και σθένος στη διπλωματική θέση που έχουμε διαμορφώσει και μπαίνουμε με αυτοπεποίθηση στη συζήτηση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Καζαμίας της Πλεύση Ελευθερίας, υποστήριξε ότι η έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στη θετική ατζέντα, ενώ δε συντελείται πρόοδος στον πυρήνα της ελληνοτουρκικής διαφοράς, ενέχει τον κίνδυνο να παρασυρθούμε σε εφ όλης της ύλης συζήτηση που θέλει η Τουρκία, και να βρεθούμε σε λύση πακέτο.

«Δεν έχουμε κανένα φοβικό σύνδρομο, διότι δεν πρόκειται ποτέ να διολισθήσουμε» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε «Ο λόγος που νιώθουμε ότι υπάρχει καλή ευκαιρία για την ελληνική πολιτεία να μπεις συζήτηση για τα δύσκολα θέματα που δεν έχουν λυθεί εδώ και 50 χρόνια είναι ακριβώς γιατί η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο υψηλότερο δυνατό πεδίο διπλωματικής ισχύος, έχει ισχυρό διεθνές αποτύπωμα, ισχυρή άμυνα, έχει ενισχυθεί την τελευταία πενταετία και έχει μία οικονομία που βρίσκεται σε σταθερή τροχιά».

Ο ελληνοτουρκικός διάλογος παράγει απτά αποτελέσματα υποστήριξε ο υπουργός Eξωτερικών και ανέφερε ότι επανεκκίνησε η συζήτηση για το Κυπριακό υπό την σκέπη του γενικού γραμματέα των Hνωμένων Eθνών στην βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και απευθυνόμενος προς τον κ. Καζαμία αναρωτήθηκε «εάν θεωρείτε ότι επανεκκίνηση της συζήτηση για το κυπριακό που δημιουργεί έστω μια μικρή προοπτική να λυθεί το θέμα το κυπριακό είναι κάτι για το οποίο, με συγχωρείτε πολύ, αλλά διαφωνούμε κάθετα».

Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε πως την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου θα ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ μία μέρα μετά θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

 

 

 

Tags
Back to top button