Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο αδυσώπητος οικονομικός πόλεμος ΗΠΑ-ΕΕ επιτάσσει αλλαγή στάσης της χώρας μας με Κίνα και Ρωσία το ταχύτερο δυνατό

Ξεκίνησε ο πόλεμος πριν την κυοφορούμενη μεγάλη παγκόσμια στρατιωτική αναμέτρηση για να ξαναμοιραστεί ο πλανήτης με Κίνα μέσα στις μεγάλες δυνάμεις, όπως όλα δείχνουν.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ και η στάση των Ευρωπαίων είναι οι πρώτες σοβαρές “ αψιμαχίες”  αυτού του πολέμου, ο οποίος έχει πολλά επίπεδα και θα είναι ανελέητος, για τις μεγάλες χώρες, και καταστροφικός για τις μικρότερες όπως η Ελλάδα.

 «Τώρα μας παρακαλάνε» δήλωσε ο Τραμπ, κατά την διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που έδωσε στον Λευκό Οίκο.

«Δεν εξετάζουμε παύση των δασμών», απάντησε σε σχετική ερώτηση, ανοίγοντας ωστόσο παράθυρο για διαπραγματεύσεις ανά χώρα «Θα υπάρξουν δίκαιες συμφωνίες», είπε, σημειώνοντας ότι αρκετοί ξένοι ηγέτες έχουν έρθει σε επαφή με τον Λευκό Οίκο.  Οι χώρες που «μας εκμεταλλεύτηκαν  , τώρα παρακαλάνε να διαπραγματευτούμε».

Η ηγεσία της ΕΕ, γερμανική ως το κόκκαλο, τρέχει να συμμαζέψει ότι μπορεί σε συνεργασία με την Γαλλία, ενώ οι χώρες του Νότου, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, εξετάζουν μέτρα για να βοηθήσουν την οικονομία τους.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των οικονομικών εξελίξεων, τα ελληνικά προϊόντα που στέλναμε στις ΗΠΑ, μαζί με την ελληνική ναυτιλία, κινδυνεύουν με μείωση του τζίρου και μεγάλες ζημιές, λόγω της απόφασης του Τραμπ να χτυπήσει ωμά “μικρούς και μεγάλους”.

Το σκηνικό για την ελληνική οικονομία, που όσο καλά και να πηγαίνει, είναι εγκλωβισμένη σε μνημόνια και επιτήρηση, μυρίζει μπαρούτι, ενώ η ρήξη ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον καλά κρατεί, και για αυτόν ειδικά τον λόγο η  Αθήνα οφείλει να κοιτάξει αλλού για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Κλιμακώνεται ο οικονομικός πόλεμος! Οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς 104% στην Κίνα

Κίνα και Ρωσία είναι δύο τεράστιες  αγορές, με την πρώτη να είναι ανοικτή στα ελληνικά προϊόντα, έχοντας πολλά περιθώρια βελτίωσης, ενώ η παραδοσιακή φιλική ρωσική αγορά έχει κλείσει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η χώρα μας οφείλει να αναζητήσει μια επιστροφή σταδιακά, στις σχέσεις μας με την Μόσχα στον οικονομικό και τουριστικό τομέα ( ειδικά τώρα που ακούγεται ότι οι Αμερικάνοι τουρίστες θα μειωθούν σε δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα).

Οι σχέσεις Ελλάδος και Ρωσίας είναι “ παγωμένες” από το 2022, έτος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά τώρα αυτή η στάση κρίνεται αντιπαραγωγική, εν μέσω πυρών από ΗΠΑ-ΕΕ.

Η ρωσική αγορά ήταν μια παραδοσιακά αγορά για τα ελληνικά προϊόντα, ειδικά στα νωπά, ενώ ακόμη και σήμερα διακινείται από Έλληνες εφοπλιστές ρωσικό πετρέλαιο, και αγοράζουμε ρωσικό φυσικό αέριο σε καλές τιμές.

Τα χιλιάδες ελληνικά αγροτικά προϊόντα και άλλα είδη, αναζητούν διέξοδο, και η επιστροφή στην ρωσική αγορά θα ήταν  μια πολύ καλή λύση, η οποία θα έφερνε χρήμα στους εμπόρους και τους αγρότες μας, καθώς και στο ελληνικό κράτος μέσω φόρων, τώρα που η αγορά των ΗΠΑ, κλείνει ουσιαστικά.

Σταφίδα, φράουλες, λάδι , ελιές, φέτα, κρασιά αλλά και αλλά προϊόντα όπως μέταλλα, τα στέλναμε στην Ρωσία, δίνοντας την ευκαιρία δημιουργίας εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Όταν οι ΗΠΑ δεν επιβάλουν δασμούς στην Ρωσία, θα επιβάλουμε εμείς χάνοντας εκατομμύρια ευρώ  κάθε μήνα;

Από την άλλη, πριν μερικά χρόνια, χιλιάδες Ρώσου τουρίστες κατέκλυζαν την Κρήτη, τις Κυκλάδες, ενώ Ρώσοι ολιγάρχες με τα σκάφη τους κινούνταν στο Αιγαίο, αποφέροντας εκατομμύρια ευρώ στις τοπικές οικονομίες και στο κράτος.

Επίσης αρκετές χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες επισκέπτονταν το Άγιο Όρος, τα Μετέωρα, και άλλους προσκυνηματικούς χώρους, λόγω κοινής θρησκείας των δύο λαών.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η προηγούμενη στάση της κυβέρνησης προς την Ρωσία, διέκοψε κάθε επαφή των δύο χωρών, για να φτάσουμε στο σήμερα, στο οποίο επικρατεί μια διπλωματική παγωμάρα ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα.

Οι εξελίξεις στον κόσμο τρέχουν, και ο αδυσώπητος οικονομικός πόλεμος που ξεκίνησε ο Τραμπ για να μειώσει το τεράστιο χρέος των 36 τρις δολαρίων της χώρα του θα κρατήσει επι μακρόν, διαλύοντας τα πάντα στο διάβα του.

Για αυτό η ελληνική πλευρά οφείλει να τεθεί σε εγρήγορση, σχεδιάζοντας και πράττοντας ότι είναι δυνατόν προς τον συμφέρον του ελληνικού λαού και μόνον αυτού, και κανενός άλλου.                              

Tags
Back to top button