Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος νόμος της ΕΕ θα «εγκλωβίσει» εκατομμύρια λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

Τα πάνω κάτω έρχονται από την ΕΕ, αφού οι αντιδράσεις των πολιτών και η ραγδαία άνοδο των Εθνικιστών, αναγκάζει την Ένωση να αλλάξει τα σχέδια της, αφήνοντας την Ελλάδα στην μοίρα της με τις χιλιάδες αφίξεις λαθρομεταναστών.  

Η ΕΕ σχεδιάζει να αναθεωρήσει την πολιτική που αναγκάζει τις χώρες της Ένωσης, να δέχονται επί ποινή κυρώσεων, αιτούντες ασύλου, αφού η έκθεση παραδέχεται ότι πολλοί μετανάστες δεν ενσωματώνονται και σχηματίζουν ξεχωριστές κοινότητες που αγνοούν τις ευρωπαϊκές αξίες.

Η Ένωση σχεδιάζει να αναθεωρήσει μια μεταπολεμική πολιτική που αναγκάζει τα έθνη να δέχονται αιτούντες ασύλου.

Η Σύμβαση του 1951 για τους Πρόσφυγες, που θεσπίστηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ενημερώθηκε με αποφάσεις ευρωπαϊκών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων, δημιουργήθηκε σε «μια πολύ διαφορετική γεωπολιτική κατάσταση από αυτή του σήμερα», σύμφωνα με διπλωματικό έγγραφο που φέρνουν στην δημοσιότητα  οι

Η σύμβαση που υπογράφηκε από 144 χώρες περιλαμβάνει την αρχή της μη επαναπροώθησης, η οποία ορίζει ότι κανένας αιτών ασύλου  δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να επιστρέψει σε μια χώρα όπου η ζωή ή η ελευθερία του θα μπορούσε να απειληθεί σοβαρά.

Ωστόσο, αυτή η αρχή επικρίθηκε ως ακατάλληλη για το σκοπό της, καθώς εκατομμύρια αιτούντες ασύλου έχουν ζητήσει το καθεστώς του πρόσφυγα σε ευρωπαϊκές χώρες τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ οι χώρες αγωνίζονται να επιστρέψουν όσους δεν πληρούν τα προσόντα.

Επί του παρόντος, υπάρχουν μόνο όρια στην αίτηση για το καθεστώς του πρόσφυγα σε «εξαιρετικές καταστάσεις», οι οποίες δεν έλαβαν υπόψη τις «προκλήσεις» που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ, σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε η Πολωνία.

Το έγγραφο, το οποίο συζητήθηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα, προηγήθηκε των προτάσεων για την επιτάχυνση της απέλασης των αποτυχημένων αιτούντων ασύλου, καθώς και εκείνων που εμπλέκονται σε εγκλήματα.

Η έκθεση ανέφερε ότι ορισμένοι μετανάστες δεν ενσωματώνονται και σχηματίζουν ξεχωριστές κοινότητες που αγνοούν τις ευρωπαϊκές αξίες, γεγονός που προσθέτει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αποτυχημένοι αιτούντες ασύλου ( έτσι ονομάζονται όσοι εγκληματούν και ζουν με άλλο κώδικα αξιών από αυτόν την ΕΕ),   καθώς και οι πρόσφυγες με μόνιμη κατοικία βρίσκονται πίσω από ένα κύμα βίαιων εγκλημάτων και δολοφονιών που διαπράχθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, αλλά προστατεύονταν από την απέλαση σύμφωνα με τους νόμους για τους πρόσφυγες.

Υπήρξαν προτάσεις της ΕΕ για ίδρυση κέντρων εκτός ΕΕ για μετανάστες που περιμένουν την απόφαση για την αίτηση τους για άσυλο, αλλά η σύμβαση θεωρείται εμπόδιο.

Τα σχέδια για νέους κανόνες που επιτρέπουν τις απελάσεις και τα κέντρα επαναπατρισμού εκτός ΕΕ πρόκειται να αμφισβητηθούν ως παραβίαση της σύμβασης ενώπιον δικαστηρίου.

Εκατομμύρια μετανάστες εισήλθαν παράνομα στις χώρες της ΕΕ κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης της Συρίας το 2015, καθώς έψαχναν να βρουν άσυλο, με τα αιτήματα να παραμένουν υψηλά έκτοτε.

Η δυσαρέσκεια σχετικά με την συμπεριφορά τους, είχε ως αποτέλεσμα την υποστήριξη εθνικιστικών και ριζοσπαστικών λαϊκιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη, τα οποία υπόσχονται να καταπολεμήσουν τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που επιτρέπεται να παραμείνουν στις χώρες τους.

Αυτό προκάλεσε τρόμο στις Βρυξέλλες και στις κυβερνήσεις πολλών χωρών και τώρα μετά και την εκλογή Τραμπ, όλα αλλάζουν στην κυριολεξία.

Το πρόβλημα όμως παραμένει για την Ελλάδα-Ιταλία και Ισπανία, οι οποίες δέχονται το μεγαλύτερο βάρος των ροών των παράνομων μεταναστών.

Τώρα όλοι αυτοί που έρχονται κατά χιλιάδες παράνομα στην Ελλάδα, θα στοιβάζονται εδώ χωρίς καμία προοπτική, αφού η πολιτική της ΕΕ, αλλάζει ριζικά ως προς την αντιμετώπιση τους.
    

Tags
Back to top button