Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Το νέο κύμα μεταφοράς έχει ξεκινήσει προς την Κεντρική Μεσόγειο και κυρίως την Ιταλία, με τα ανατολικά του άκρα να επηρεάζουν και τη χώρα μας, όπως αναφέρει o κόμβος πληροφόρησης για την ατμοσφαιρική σύσταση στην Ελλάδα, AtmoHub.

Ειδικότερα, σήμερα και αύριο, Τετάρτη 21//5, η σκόνη θα εντοπίζεται κυρίως στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας, χωρίς ουσιαστική επίδραση στην ποιότητα του αέρα κοντά στην επιφάνεια.

Στη Βόρεια και Βορειοανατολική Ελλάδα, ο συνδυασμός βροχής και σκόνης θα οδηγήσει σε εναπόθεση στο έδαφος μέσω λασποβροχών κυρίως αύριο 21/5.

Από την Πέμπτη 22/5, αναμένεται σταδιακή αύξηση των συγκεντρώσεων και στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας, με επιβάρυνση της ποιότητας του αέρα.

Περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο:

• Νησιά Ιονίου

• Πελοπόννησος

• Στερεά Ελλάδα

• Θεσσαλία

• Ήπειρος

• Κρήτη

Τέλος, όπως τονίζει το AtmoHub, συνιστάται προσοχή σε ευπαθείς ομάδες, όπως τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και οι ηλικιωμένοι: περιορίστε την έκθεση σε εξωτερικούς χώρους.

Μπορείτε να παρακολουθήστε την πρόγνωση και την εξέλιξη του φαινομένου, σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας Copernicus Atmopshere, στο διαδικτυακό portal του AtmoHub: https://portal.atmohub.gr/

Σημειώνεται ότι το AtmoHub συντονίζεται από την ομάδα NOA - ReACT του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Συνεργασίας της Υπηρεσίας Παρακολούθησης της Ατμόσφαιρας Copernicus CAMS (Copernicus Atmosphere Monitoring Service National Collaboration Programme).https://atmosphere.copernicus.eu/greece

Τι αναφέρει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για τα καιρικά φαινόμενα των επομένων ημερών, εστιάζοντας και στις πιο δύσκολες μέρες.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Νέο κύμα αφρικανικής ζέστης και σκόνης που κορυφώνεται το Σ/Κ με 33-34 βαθμούς!"
Καλό μεσημέρι!

-Από αύριο ξεκινά η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τις ακτές τις Αφρικής οι οποίες θα κουβαλήσουν και σκόνη από τη Σαχάρα. Επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες που δεν θα ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ.
-Το νέο κύμα θα κορυφωθεί το Σ/Κ με τη θερμοκρασία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο ,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να ξεπερνά τους 33 βαθμούς!Στην Αττική τα θερμόμετρα θα φτάσουν τους 30-31 βαθμούς.
-Το συγκεκριμένο κύμα σκόνης θα είναι περισσότερο έντονο από την Πέμπτη και μετά με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να εκδηλώνονται στα νησιά Ιονίου, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (και Αττική) , τη Θεσσαλία και την Κρήτη.
-Την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν θα λείψει και η μεσημεριανή αστάθεια στη βόρεια Ελλάδα , κυρίως στα ορεινά.

 

Tags
Back to top button