Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέα τουρκικά συστήματα Η/Π ED/ET στην πλατφόρμα KORAL-II με εμβέλεια 150-200 χλμ στοχεύοντας τα νησιά μας στο Αιγαίο

Μεγάλα σχέδια ετοιμάζει το τουρκικό γενικό επιτελείο με επίκεντρο επιθετικές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου εναντίον της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και του στρατού, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν ένα «ηλεκτρονικό πέπλο» ελέγχου/παρεμβολών στο ελληνικό Αρχιπέλαγος με προφανείς στόχους.

Σε σημερινό άρθρο μάλιστα  στην αναφέρεται ότι: "παρά το γεγονός ότι δεν έχει πρόθεση να μπει σε κούρσα εξοπλισμών με την Άγκυρα, η Αθήνα, πραγματοποιεί  ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επανεξοπλισμού, χτίζοντας μια ισχυρή στρατιωτική παρουσία στα "αμφισβητούμενα νησιά του Αιγαίου από τη δεκαετία του 1960", κατά παράβαση των μεταπολεμικών συνθηκών, ενδυναμώνει συνεχώς την αμυντική της συνεργασία με την Ηνωμένες Πολιτείες".

Ενώ δηλαδή  οι Τούρκοι στις συνομιλίες με την Ελλάδα θέτουν απαράδεκτους όρους για "αποστρατικοποίηση" των νησιών μας, οι ίδιοι θα τοποθετούν κατά το δοκούν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου με ισχυρές δυνατότητες ( πιθανόν με ρωσική τεχνογνωσία) στα μικρασιατικά παράλια, παρεμβάλοντας τα πάντα σε μια έκταση που μπορεί να φτάνει και τα 300 χλμ εντός του Αιγαίου ( σύμφωνα με το δημοσίευμα).    

Σχέδιο ελέγχου του Αιγαίου με κάθε μέσο από την Τουρκία και με επιθετικά συστήματα  Η/Π

Ένα από τα αξιοσημείωτα συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου που εκτέθηκαν σε εσωτερικούς χώρους στο περίπτερο της ASELSAN στην σχετικά πρόσφατη αμυντική Έκθεση με την επωνυμία IDEF '23 ήταν το στην πλατφόρμα ξηράς.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις, τις συχνότητες λειτουργίας, τις ισχύς εξόδου, τις μονάδες GaAs T/R (Transmit/Receive), την τεχνολογία κεραίας με διάταξη φάσης και τις δυνατότητες διεύθυνσης ηλεκτρονικής δέσμης των κεραιών που χρησιμοποιούνται στο σύστημα κινητού ραντάρ EH KORAL-I, το σύστημα KORAL Radar ET έχει εμβέλεια 150-200 χλμ.

“Υπολογίστηκε ότι το σύστημα ραντάρ ED της KORAL θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην μέγιστη εμβέλεια 300-500 χλμ, ανάλογα με το υψόμετρο της θέσης του οχήματος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και την ισχύ του αντιπάλου  ραντάρ”, αναφέρει Τούρκος ειδικός.

Ο ηλεκτρονικός πόλεμος (EW) είναι ένας πόλεμος μεταξύ χωρών για την απόκτηση του ελέγχου του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, το οποίο είναι κρίσιμο σύμφωνα με την τεχνολογία και τις πληροφορίες πληροφοριών που διαθέτουν οι χώρες.

Το KORAL, ένα τουρκικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που αναπτύχθηκε από την ASELSAN, και διαθέτει ένα σύστημα ραντάρ που είναι ενσωματωμένο σε στρατιωτικά οχήματα και μπορεί να λειτουργεί σε μια ευρεία ζώνη συχνοτήτων.

Κύρια αποστολή του Koral είναι να τυφλώνει τα εχθρικά ραντάρ, να διακόπτει την επικοινωνία και να θέτει  άλλα ηλεκτρονικά συστήματα εκτός λειτουργίας.

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα ηλεκτρονικό σύστημα άμυνας και επίθεσης ταυτόχρονα. Σχεδιάστηκε για να εντοπίζει-ανιχνεύει, αναλύει αυτόματα, δημιουργώντας τράπεζα πληροφοριών και να μπλοκάρει-παρεμβάλει άμεσα τα σήματα των εχθρικών ραντάρ εδάφους-αέρος-θαλάσσης.

Επίσης οι Τούρκοι τοποθετούν στα αεροσκάφη τους το γνωστό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών SIGINT  (KORAL, SPEWS-II vb.) με σκοπό να «τυφλώσουν» τα ελληνικά μαχητικά και τους ελληνικούς σταθμούς ραντάρ μας στα νησιά.

Εδώ και μεγάλο διάστημα, οι Τούρκοι πιλότοι εκπαιδεύονται εντατικά σε επιχειρήσεις «εναέριου ηλεκτρονικού πολέμου («Air Defense Electronic Warfare» (EWTTR), σε ειδικό εξομοιωτή στο Ικόνιο.

Εκεί οι Τούρκοι Αξιωματικοί εκτελούν σενάρια ηλεκτρονικού πολέμου και ελιγμών αποφυγής αντιαεροπορικών συστημάτων, φέρνοντας τους πιο κοντά στην πραγματικότητα και την τουρκική αμυντική βιομηχανία με τον ανεπτυγμένο σύστημα ((KORAL, SPEWS-II vb.).

Το τουρκικό σύστημα αποτελεί ένα από τα τελευταία επιτεύγματα και σχεδιάστηκε στις εγκαταστάσεις της γνωστής κρατικής εταιρείας HAVELSAN.

Εκτιμήσεις αμυντικών αναλυτών θεωρούν ότι παράλληλα με την υλοποίηση στοχευμένων αγορών υπερσύγχρονων αναλόγων συστημάτων από τον ελληνικό στρατό, απαιτείται σχέδιο έρευνας, σε συνεργασία με ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, για την προσπάθεια δημιουργία οπλικών συστημάτων, τα οποία μπορούμε ως χώρα να κατασκευάσουμε με απείρως λιγότερα χρήματα από μια πιθανή αγορά τους.

Διαθέτουμε σπουδαίους επιστήμονες και έχουμε σημαντικά πανεπιστημιακά ιδρύματα που μπορούν να σηκώσουν το “βάρος” τέτοιων προγραμμάτων, ενώ οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε και τα κονδύλια της ΕΕ, για τον σκοπό αυτόν.

 

Tags
Back to top button