Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Νέα Τάξη Πραγμάτων

Νέα “θεωρία”: Ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς αναστήθηκε «μέσα από το σώμα του Αδάμ»

“Πουλάει” σαν ζεστό ψωμί να αναπτύσσεις θεωρίες για τον Ιησού Χριστό ειδικά λίγο πριν από το Πάσχα.

Το καινούριο εφεύρημα προέρχεται από μια αρχαιολόγο που μελετά την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ και πιστεύει ότι έχει βρει την απόδειξη ότι ο Ιησούς αναστήθηκε μέσα από το σώμα του Αδάμ.


Σύμφωνα με την αφήγηση της Δημιουργίας στα πρώτα πέντε κεφάλαια του Βιβλίου της Γένεσης, ο Αδάμ είναι ο πρώτος άνθρωπος που δημιούργησε ο Θεός. Στη δεύτερη αφήγηση, ο Αδάμ τοποθετείται στον κήπο της Εδέμ μαζί με την Εύα. Ωστόσο, το φίδι εξαπατά το ζευγάρι και εξορίζονται από τον κήπο της Εδέμ από τον Θεό.

Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, το σώμα του Αδάμ θάφτηκε στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου, ακριβώς κάτω από τον Γολγοθά , το σημείο όπου ο Ιησούς προφανώς σταυρώθηκε.

H αρχαιολόγος Jodi Magness «αποκάλυψε» κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ του Morgan Freeman «Η ιστορία του Θεού», πώς μια ανακάλυψη στον τοίχο της εκκλησίας την οδήγησε στην πεποίθηση ότι μια βασική θεωρία έχει χαθεί από τους πιστούς.

Είπε συγκεκριμένα: «Η ένδειξη προέρχεται από κάτω από το βράχο του Γολγοθά, που οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε. Παρακάτω είναι το παρεκκλήσι του Αδάμ και υπάρχει μια παράδοση που πηγαίνει πίσω στον Χριστιανισμό που συνδέει αυτό το σημείο με τον Αδάμ – τον πρώτο άνθρωπο. Και ο Αδάμ, ο πρώτος άνθρωπος, ήταν θαμμένος από κάτω, αλλά όταν το αίμα του Ιησού έπεσε επάνω του, αναστήθηκε. Όταν δηλαδή ο Ιησούς σταυρώθηκε πάνω από το βράχο το αίμα του έπεσε κάτω από μια ρωγμή στο βράχο. Και ο Αδάμ, ο πρώτος άνθρωπος, που ήταν θαμμένος κάτω από αυτό, όταν το αίμα του Ιησού έπεσε επάνω του, αναστήθηκε».


Ισχυρίζεται μάλιστα πως το αίμα του Ιησού λέγεται ότι έφερε τη συγχώρεση του Θεού στον Αδάμ για τις αμαρτίες του, που του επέτρεψαν να συμφιλιωθεί με τον Πατέρα. “Λέγεται ότι αυτή η πράξη επέτρεψε την αποκατάσταση της σχέσης μεταξύ Θεού και ανθρώπου” αναφέρει.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι ο Αδάμ ήταν στην πραγματικότητα μια μεταφορά που συμβόλιζε όλη την ανθρώπινη ζωή, ο Δρ Magness απάντησε: «Λοιπόν, ναι – φυσικά. Ο Αδάμ ήταν ο πρώτος άνθρωπος και, στα εβραϊκά, η λέξη «Αδάμ» σημαίνει« άνθρωπος . Επίσης, εάν αφαιρέσετε το«α», και μείνει το «dam», στα εβραϊκά σημαίνει« αίμα ». Και αν προσθέσετε ‘ah’ στο τέλος, ‘adamah’ σημαίνει γη.»

Η θεωρία αυτή έρχεται αφότου η αρχαιολόγος ισχυρίστηκε επίσης ότι η ταφή του Αδάμ απαντά στο μυστήριο του τόπου όπου βρίσκεται ο Κήπος της Εδέμ.

Η Jodi Magness πιστεύει ότι ο Κήπος της Εδέμ είναι μεταφορικός.

Είπε κατά τη διάρκεια του ίδιου ντοκιμαντέρ: «Λοιπόν, η έκδοση της ιστορίας που κατέληξε στο Βιβλίο της Γένεσης φαίνεται να τοποθετεί τον Κήπο της Εδέμ κάπου στη Μεσοποταμία. Αλλά νομίζω ότι ο Αδάμ είχε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με την Ιερουσαλήμ. Ο Κήπος της Εδέμ, ή ο Παράδεισος, γίνεται αντιληπτός ως το σημείο όπου κατοικεί η παρουσία του Θεού. Στον πρώιμο Ιουδαϊσμό και την εποχή του Ιησού η παρουσία του Θεού κατοικεί στο ναό και γι ‘αυτό η Ιερουσαλήμ θεωρήθηκε ως Εδέμ [εκείνη την εποχή]”.

Tags
Back to top button