Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νέα μελέτη δείχνει πως το φως της ημέρας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Πολύ θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα φαίνεται πως έχει το φως της ημέρας, καθώς όπως διαπιστώνει νέα μελέτη, βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμήσει λοιμώξεις

Οι ερευνητές της μελέτης του Πανεπιστημίου του Όκλαντ, που δημοσιεύθηκε στο «Science Immunology», χρησιμοποίησαν ως οργανισμό-μοντέλο το ψάρι ζέβρα, ένα μικρό ψάρι του γλυκού νερού, επειδή η γενετική του σύσταση είναι παρόμοια με τη δική μας. Η ομάδα επικεντρώθηκε στα πιο άφθονα ανοσοποιητικά κύτταρα στο σώμα μας, τα ουδετερόφιλα, που είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων. Τα κύτταρα αυτά μετακινούνται γρήγορα στο σημείο μιας λοίμωξης και σκοτώνουν τα εισβάλλοντα βακτήρια.

Όπως διαπιστώθηκε, τα ουδετερόφιλα διαθέτουν ένα κιρκάδιο ρολόι που τα ενημερώνει για τη διάρκεια της ημέρας και ενισχύει την ικανότητά τους να σκοτώνουν τα βακτήρια. Το φως έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στα κιρκάδια αυτά ρολόγια.

«Δεδομένου ότι τα ουδετερόφιλα είναι τα πρώτα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που στρατολογούνται σε περιοχές φλεγμονής, η ανακάλυψή μας έχει ευρύτατες θεραπευτικές επιπτώσεις σε πολλές φλεγμονώδεις ασθένειες. Το εύρημα αυτό ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη φαρμάκων που στοχεύουν στο κιρκάδιο ρολόι των ουδετερόφιλων για να ενισχύσουν την ικανότητά τους να καταπολεμούν τις λοιμώξεις», σημειώνει ο επικεφαλής ερευνητής, Κρίστοφερ Χολ, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μοριακής Ιατρικής και Παθολογίας του Πανεπιστημίου του Όκλαντ.

Tags
Back to top button