Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA: Ποια είναι η ανακάλυψη που ενδέχεται να δώσει εξηγήσεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής;

Σε μια ακόμη πρωτοποριακή ανακάλυψη προχώρησε η NASA, η οποία μάλιστα ενδέχεται να αλλάξει την κατανόηση της ζωής στο σύμπαν. Πιο συγκεκριμένα, το τηλεσκόπιο James Webb, το οποίο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης υπέρυθρης αστρονομίας, ανακάλυψε μόρια στο διάστημα τα οποία υποδηλώνουν την πιθανή ύπαρξη ζωής σε έναν άλλο πλανήτη. Το αξιοσημείωτο αυτό εύρημα έχει προέλθει από τον πλανήτη με την ονομασία «K2-18 b», ο οποίος απέχει περίπου 120 έτη φωτός από τη Γη.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, Ο K2-18 b ανακαλύφθηκε αρχικά το 2015, αλλά μόνο με τις προηγμένες δυνατότητες του τηλεσκοπίου James Webb, οι ερευνητές μπόρεσαν να αποκαλύψουν περισσότερες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Η ατμόσφαιρα του πλανήτη περιέχει τόσο μεθάνιο όσο και διοξείδιο του άνθρακα, στοιχεία που στη Γη συχνά συνδέονται με βιολογικές διεργασίες. Αυτό έχει οδηγήσει τους επιστήμονες να κατηγοριοποιήσουν τον K2-18 b ως έναν πιθανό πλανήτη που χαρακτηρίζεται από έναν τεράστιο ωκεανό και μια ατμόσφαιρα πλούσια σε υδρογόνο.

Η πιο σημαντική πτυχή αυτής της ανακάλυψης είναι η ανίχνευση διμεθυλοσουλφιδίου (DMS) στην ατμόσφαιρα του πλανήτη. Στη Γη, το DMS είναι ένα μόριο που παράγεται αποκλειστικά από ζωντανούς οργανισμούς, γεγονός που εγείρει τη βασανιστική πιθανότητα ύπαρξης ζωής πέρα από τον πλανήτη μας.

Το εύρημα αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής. Το τηλεσκόπιο James Webb συνεχίζει να διευρύνει τις γνώσεις μας για το σύμπαν και με κάθε ανακάλυψη πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην απάντηση σε ένα από τα πιο βαθιά ερωτήματα της ανθρωπότητας.

Tags
Back to top button