Οι Τούρκοι μέσω συνεργασιών, το τονίζουμε αυτό, έχουν πάει το θέμα της ανάπτυξης οπλικών συστημάτων σε εντελώς άλλο επίπεδο.
Τώρα μαθαίνουμε ότι η συνεργασία, δηλαδή η μεταφορά τεχνογνωσίας της Νότιας Κορέας, θα δώσει στα μελλοντικά άρματα μάχης Altay , την δυνατότητα να εξουδετερώνουν ακόμα και drones.
Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη δυνατότητα, η οποία θα μεταβάλει πλήρως το πεδίο μάχης ενός πιθανού ελληνοτουρκικού πολέμου, τα επόμενα 30 χρόνια, ενώ απαιτούνται
Πηγή αμυντικού χαρακτήρα μας προειδοποιεί έμμεσα αναφέροντας ότι, “οι Τούρκοι μηχανικοί αναφέρουν για το άρμα μάχης ALTAY και το σύστημα αυτοπροστασίας εισερχομένων βλημάτων APS AKKOR.
Αυτά είναι τα 10 μεγαλύτερα πολεμικά πλοία στον κόσμο - Πόσα ανήκουν σε ΗΠΑ και Ρωσία
Αυτές είναι ίσως οι πρώτες τόσο ακριβείς λήψεις του συστήματος AKKOR στο άρμα μάχης ALTAY.
Το αυτοπροστασίας APS AKKOR θα τοποθετηθεί σε όλα τα τουρκικά άρματα μάχης Altay όταν αυτά τεθούν σε λειτουργία.
Η Aselsan είναι πεπεισμένη ότι το Akkor θα παρέχει προστασία από πυρομαχικά υψηλής εκρηκτικότητας, ενώ υπολογίζει ότι θα επιτύχει ποσοστό επιτυχίας άνω του 95%, βασιζόμενη σε δοκιμές.
Η εταιρεία εξετάζει επίσης τη δυνατότητα προσαρμογής του συστήματος για να παρέχει άμυνα έναντι μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.
Η Νότια Κορέα παρείχε μεγάλη βοήθεια στην ανάπτυξη του τανκ Altay".
Ένα τουρκικό άρμα ALTAY, θα δύναται να εξουδετερώνει και drones, χωρίς να γνωρίζουμε το βεληνεκές του, και αυτό είναι μέγα θέμα για την ελληνική πλευρά.
Υπενθυμίζουμε πρόσφατα σύστημα Anti-Jammer κατά μη επανδρωμένων εναερίων αεροσκαφών σε πύργο άρματος μάχης Κ2, προκαλώντας πολλά σχόλια από ειδικούς στον τομέα αυτόν, ενώ σίγουρα είναι μια τρομερή ιδέα για τα ελληνικά τεθωρακισμένα.
Η νοτιοκορεατική εταιρεία κολοσσός Hyundai Rotem παρουσίασε το εξελιγμένο K2 Black Panther MBT στην Πολωνία στα πλαίσια έκθεση αμυντικών συστημάτων με την ονομασία MSPO 2023.
Αυτός ο παρεμβολέας μπορεί να παρέχει προστασία στα άρματα μάχης από περιπλανώμενα πυρομαχικά ή αλλιώς drone αυτοκτονίας, μη επανδρωμένα αεροσκάφη χωρίς πολλές τροποποιήσεις και χώρο.
Σύμφωνα με ειδικούς της Νότιας Κορέας αλλά και άλλους, το σύστημα jammer είναι τρομερά χρήσιμο και λογικό εργαλείο για κάθε είδους οχήματα μαζί με την θωράκιση του άρματος με σύστημα RWS.
Η ελληνική αμυντική βιομηχανία, ιδιωτικός ή δημόσιος τομέας έχει πεδίο δόξης λαμπρό να κατασκευάσει ένα ανάλογο σύστημα, το οποίο όπως δείχνουν και οι σφοδρές μάχες στην Ουκρανία.
Στο ουκρανικό πεδίο όλων των ειδών τα θωρακισμένα οχήματα ,άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα, γίνονται στόχος από ουκρανικά και ρωσικά drone, προκαλώντας μεγάλες απώλειες.
Η νέα χρήση ειδικά των αιωρουμένων πυρομαχικών, έχει δημιουργήσει ένα εντελώς νέο τρόπο δράσης από μεμονωμένες ομάδες Στρατιωτών, κατά πανάκριβων αρμάτων μάχης και άλλων συστημάτων, αλλάζοντας εντελώς όλα όσα γνωρίζουμε για τον σύγχρονο πόλεμο.
Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα, μας έρχεται από τον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς αυτή η πολεμική αναμέτρηση αλλάζει πολλούς κανονισμούς στις Σχολές πολέμου όλων των χωρών της Ευρώπης, λόγω των μεγάλων καινοτομιών που λαμβάνουν ήδη χώρα στο ουκρανικό έδαφος, σχετικά με την παθητική και ενεργητική θωράκιση ειδικά των αρμάτων μάχης.
Στόχος μας θα πρέπει να είναι η επιβίωση των οπλικών μας συστημάτων στο πεδίο της μάχης και η ισχύ πυρός για την νίκη. Η εκτεταμένη χρήση μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων και drone-αυτοκτονίας, έχουν καταστήσει όλα τα οπλικά συστήματα απλούς στόχους για παλιοσίδερα.
Το νοτιοκορεατικό σύστημα είναι μια λαμπρή ιδέα με το τι θα πρέπει να εφοδιαστούν τα άρματα μάχης των Ταξιαρχιών μας για να αντιμετωπίσουν τουρκικά drones.
Άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα, τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα, ερπυστριοφόρα ή τροχοφόρα ΤΟΜΑ, αποτελούν απλώς μια "σιλούετα" στο σκοπευτικό των UCAV, και των drone-αυτοκτονίας, προκαλώντας όχι μόνο υλικές απώλειες, αλλά και ανθρώπινες, ενώ δημιουργούν και ισχυρά ψυχολογικά χτυπήματα στο στρατιωτικό προσωπικό και των δύο αντιμαχομένων.