Οι τιμές στο νησί των ανέμων την Μύκονο είναι στο «Θεό» κάθε χρόνο. Η Μύκονος παρόλα ταύτα αποτελεί νούμερο ένα προορισμό για αστέρες που θέλουν να κάνουν το κομμάτι τους, για λίγα κλικ στο Instagram κτλ.
Η δυσφήμιση αρκετές φορές έρχεται λίγες μέρες αφότου φύγουν από το νησί.
Μετά το πρόσφατο παράδειγμα της Τζίτζι Χαντίντ που περνούσε τέλεια και μας διαφήμιζε σαν χώρα παντού και φεύγοντας θυμήθηκε ότι έπεσε θύμα ληστείας, έρχεται το παράδειγμα του πυγμάχου Ricky Hatton που νόμιζε ότι πήγε στο Nammos και θα φάει σουβλάκια καλαμάκια με 2 ευρώ το ένα και μια coca light!
Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε ο ίδιος στα social media, την επόμενη μέρα ξύπνησε «σε μια λίμνη απο γαμ...... δάκρυα» καθώς διαπίστωνε ότι είχε πληρώσει 920 ευρώ για ένα Cobe Ribeye, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καυτηριάσει τις ακριβές τιμές της Μυκόνου. Η ανάρτηση του έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ την αναπαρήγαγαν μεγάλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, όπως η Daily Mail, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα.
Όμως ο βετεράνος πυγμάχος, ο οποίος παρεμπιπτόντως δυο χρόνια πριν δεχθεί το “ευλογημένο” αριστερό κροσέ του Pacquiao, είχε δεχθεί τις “ευλογίες” και του κορυφαίου Floyd Mayweather με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ξέχασε ή δεν ήθελε να παραδεχθεί τι ακριβώς παρήγγειλε να έρθει στο πιάτο του από τους καλά εκπαιδευμένους σερβιτόρους του μυκονιάτικου beach restaurant.
O Ricky Hatton λοιπόν ζήτησε να του φέρουν το ακριβότερο κρέας που φιλοξενεί ο κατάλογος του καταστήματος, το γιαπωνέζικο Kobe, η τιμή του η οποία ποικίλει από τη διαβάθμιση στο ενδομυικό λίπος και αγγίζει στα κρεοπωλεία τα 500 ευρώ το κιλό ενώ κάποια σπάνια κομμάτια υψηλής διαβάθμισης χτυπιούνται ακόμα και σε δημοπρασίες για 5000 ευρώ.
Στο Nammos δε, το γνήσιο ιαπωνικό Kobe ανάλογα με τη φάρμα που το βρίσκουν, χρεώνεται από 1.300 ευρω έως 1.600 ευρώ το κιλό και θεωρείται η νούμερο ένα παγκόσμια και ακριβοθώρητη λιχουδιά για τους ψαγμένους λάτρεις του κρέατος. Οπότε ο Hatton ή έκανε λάθος στην παραγγελία ή δεν κατάλαβε ότι παρήγγειλε το ακριβότερο κρέας από τον κατάλογο του μαγαζιού με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να... ξεσπάσει σε κλάματα.
Για την ιστορία, το αυθεντικό Kobe beef προέρχεται αποκλειστικά από μοσχάρια της ράτσας Tajima που είναι παρακλάδι της Japanese Black και έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην πόλη Kobe της Ιαπωνίας, ακολουθώντας πολύ αυστηρά κριτήρια. Συγκεκριμένα, τα μοσχάρια εκτρέφονται με συγκεκριμένες μεθόδους και στη συνέχεια ευνουχίζονται με σκοπό το κρέας τους να “εξευγενιστεί”. Το βάρος τους κατά τη σφαγή κυμαίνεται αυστηρά από 260 έως 470 κιλά.