Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μπρόκολο: Αμέτρητα τα θρεπτικά συστατικά του για την υγεία μας - Ο πράσινος θησαυρός

Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά που μπορείτε να μαγειρέψετε, όμως αρκετοί είναι αυτοί που το αποφεύγουν.

Μπορεί να μην γνωρίζετε πόσο ωφέλιμο είναι και που ακριβώς μπορεί να σας βοηθήσει ή και τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους που μπορείτε να το εντάξετε στην διατροφή σας.

Για γερά κόκαλα

Το μπρόκολο είναι μοναδικό δεδομένου ότι περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για τον σχηματισμό οστών και την πρόληψη της απώλειας οστικής πυκνότητας.

Αυτά περιλαμβάνουν βιταμίνη Κ, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και ασβέστιο, εκτός από χαλκό, σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α και Γ και βιταμίνες Β. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά ενισχύουν την οστική μάζα και την δύναμη των οστών.

Συμβάλλει στη φυσική αποτοξίνωση

Ερευνητικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι οι φυσικές ενώσεις στο μπρόκολο δρουν επίσης σαν αποτοξινωτικά, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθούν στην «απενεργοποίηση» δυνητικά επιβλαβών χημικών ουσιών ή στην απομάκρυνσή τους από το σώμα πιο γρήγορα.

«Προστάτης» της καρδιάς

Οι καρδιακές παθήσεις παραμένουν μία από τις βασικότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Τα σταυρανθή λαχανικά, συμπεριλαμβανομένου του μπρόκολου, προστατεύουν την καρδιά μειώνοντας τις βλάβες στις αρτηρίες που οδηγούν σε σκλήρυνση, η οποία είναι συχνά πρόδρομος για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Προστατεύει το στομάχι

Η σουλφοραφάνη που περιέχει το μπρόκολο φαίνεται ότι έχει ισχυρή δράση και κατά των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροοργανισμών, ενώ συνδέεται και με την καταπολέμηση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, που ενοχοποιείται για την πρόκληση γαστρίτιδας και πεπτικού έλκους.

Πώς να το επιλέξετε

Στην επιλογή του μας καθοδηγεί το ζωηρό πράσινο χρώμα του. Όσο μάλιστα πιο έντονο το πράσινο χρώμα του τόσο μεγαλύτερη η εγγύηση ότι περιέχει όλα αυτά τα πολύτιμα συστατικά.

Πώς να το απολαύσετε

Απολαύστε ωμό μπρόκολο βυθίζοντας το σε χούμους, καρυκευμένο ταχίνι ή guacamole. Ψιλοκόψτε ή τεμαχίστε το και προσθέστε το σε σαλάτες. Για να διατηρήσετε τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά στο μαγειρεμένο μπρόκολο, ψεκάστε το και στη συνέχεια ψιλοκόψτε με πέστο με βάση το παρθένο ελαιόλαδο χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα.

Tags
Back to top button