
Το ατύχημα που έλαβε χώρα στο σταθμό του Ασπρόπυργου, στις 11:00 το βραδυ Κυριακής (7 Φεβρουαριου 2021) δημιούργησε ''Black out'' στην Πελοπόννησο και σε αρκετές περιοχες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Οι Ελληνικές Αρχές μας ενημέρωσαν επίσημα ότι έγινε βραχυκύκλωμα.
Η ερώτηση-σενάριο που θέτουμε, είναι κατά πόσο η έκρηξη μπορεί να αποτελεί αποσταθεροποιητικό γεγονός που οργανώθηκε απο υπηρεσία πληροφοριών και άμυνας τρίτης χώρας, ώστε να δοκιμαστεί η διαχείριση κρίσεων (crisis management-critical infrastructure hybrid warfare).
Επιστήμονες σε ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στις ΗΠΑ, εχουν αναφερθεί επανειλημμένως σε καταστροφές κρίσιμων υποδομών από υπηρεσίες πληροφοριών γειτονικών κρατών (intelligence services) χρησιμοποιώντας στρατολογημένους μετανάστες για να αποφύγουν οποιαδήποτε ευθύνη αν συλληφθούν απο τις αρχές του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που προξενήθηκε η έκρηξη σε κρίσιμες υποδομές οπως στην περίπτωση του σταθμού Ασπροπύργου.
Σημαντικό για την ασφάλεια των κρίσιμων υποδομών στην Ελλάδα είναι να απαντηθούν οι παρακάτω ερωτήσεις απο τις αρμόδιες ελληνικές αρχές: Πως δραστηριοποιείται η κοινοτητα των Ελληνικών Υπηρεσιών και Ασφαλείας; Υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών; Ένα από τα ερώτηματα είναι γιατι δεν λειτούργησαν οι προστασίες σε τρία επίπεδα; Οφείλεται η έκρηξη του σταθμου Ασπροπύργου σε έλλειψη συντήρησης;
(Άρθρο αναγνώστη)