Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μπήκαμε στην φάση 2 για την κατασκευή της ευρωπαϊκής Κορβέτας χωρίς ελληνική κρατική παρουσία-Που είναι η κρατική αμυντική βιομηχανία;

Υπογράφθηκε η αρχική συμφωνία της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας που στοχεύει στην εκτέλεση της δεύτερης φάσης (Call 2) του έργου της κατασκευής της ευρωπαϊκής Κορβέτας (Modular και Multirole Patrol Corvette).

Σε αυτήν την κοινοπραξία θα συμμετάσχει και η ελληνική εταιρεία HYDRUS.

Το ερώτημα εδώ είναι που είναι η ελληνική αμυντική βιομηχανία, τα ναυπηγεία μας, και γενικά κρατικές εταιρείες, που θα μπορούσαν να αποκτήσουν τεράστια εμπειρία κατασκευής πλοίου κλάσεως Κορβέτας, και αυτό θα αποτελούσε παρακαταθήκη για το μέλλον.

Αν οι ελληνικές κρατικές εταιρείες συμμετείχαν ενεργά σε αυτό το πρόγραμμα, αυτό θα σήμαινε ότι σε με μερικά μόνο χρόνια, η χώρα θα είχε την ευκαιρία κατασκευής εγχώριων πολεμικών και όχι μόνο σκαφών μεσαίου εκτοπίσματος, που θα μας έδινε τεράστιες δυνατότητες σε αγορές σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική για παράδειγμα.

Έρχεται η χαριστική βολή στους αγρότες από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ποιο είναι το πρόγραμμα Modular και Multirole Patrol Corvette (MMPC)

Η Επιτροπή Προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (EDF) ενέκρινε τη συνέχιση του Προγράμματος Modular και Multirole Patrol Corvette (MMPC) στη δεύτερη φάση του, στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, ελπίζουμε ακόμα πιο ενεργά.

Η κοινοπραξία  αποτελείται από τρία μεγάλα ευρωπαϊκά ναυπηγεία: Navantia (Ισπανία), Fincantieri (Ιταλία) και Naval Group (Γαλλία), μαζί με την κοινοπραξία Naviris και Hydrus από την Ελλάδα.

Κατασκευή των πρώτων δύο πρωτότυπων μοντέλων

Στόχος είναι η ολοκλήρωση του Critical Design Review (CDR) και η περαιτέρω ανάπτυξη τουλάχιστον δύο πρωτοτύπων, καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει διαφορετικές εκδόσεις της κορβέτας. Πρόκειται για τα μοντέλα Πολλαπλών αποστολών μάχης (Full Combat Multipurpose) και Μακράς ακτίνας δράσης (Long Range Multipurpose)

Αυτό το σχέδιο αντικατοπτρίζει την κοινή δέσμευση για τους στόχους ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ, όπως περιγράφονται στο πλαίσιο Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO).

Αυτές οι συμφωνίες, που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΚ και τα τέσσερα συμμετέχοντα κράτη (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα), θα επικεντρωθούν στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού και στην ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών, που θα επιτρέπουν στις νέες κορβέτες να εκτελούν ένα ευρύ φάσμα αποστολών.

Η παραγωγή των δύο πρωτοτύπων στοχεύει να θέσει τα πρότυπα για τους μελλοντικούς εθνικούς στόλους, ενισχύοντας την διαλειτουργικότητα, την ευελιξία και την δυνατότητα υποδοχής νέων συστημάτων στις Κορβέτες αυτές και στο μέλλον.

Αυτή η φάση στοχεύει στην εδραίωση της ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών στην ευρωπαϊκή βιομηχανία, στη μείωση της εξάρτησης από εξωτερικές οντότητες εκτός Ευρώπης, και στη δημιουργία μιας ισχυρής διακρατικής αλυσίδας εφοδιασμού της ΕΕ.

Τεταμένο το κλίμα στις ΗΠΑ: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις εκλογές- Στις 02:00 τα πρώτα exit polls

Θέλουμε υποβρύχια με πυραύλους κατά επίγειων στόχων

Στον ελληνικό τύπο αναφέρεται ότι η χώρα μας αναζητά υποβρύχια για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων Τype-209, παρόλο που ετοιμάζεται ο εκσυγχρονισμό τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το ένα από τα τέσσερα αυτά υποβρύχια, ο «Τρίτων», μεταφέρθηκε στα ναυπηγεία του Κιέλου στη Γερμανία, καθώς τα υπόλοιπα τρία –(Πρωτεύς ,Γλαύκος» και «Νηρεύς») οι εργασίες εκσυγχρονισμού πραγματοποιήθηκαν στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με , μιλάμε μιλάμε για υποβρύχια που κλείνουν 50 χρόνια ζωής, κάτι που αποτελεί τροχοπέδη σε σύγχρονες επιχειρήσεις μάχης στο βυθό, αφού οι βλάβες συνοδεύουν την ηλικία ενός συστήματος.

Τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα οι γείτονες και προετοιμάζονται για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο κατά της Ελλάδος.
Το Τουρκικό Ναυτικό σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία πάνω από 100 μη επανδρωμένα μίνι υποβρύχια: καθένα ικανό να εκτοξεύει τορπίλες και GAZGIN LACM, αναφέρει τουρκική πηγή.

Η Τουρκία παραλαμβάνει νέα σύγχρονα γερμανικής κατασκευής υποβρύχια Type-214, προχωρά  τον σχεδιασμό των δικής κατασκευής υποβρυχίων Milden και άλλων μικρότερων, και υλοποιεί τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων Type-209 κλάσης Gur, με αναφορά στην ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα” και στα σχέδια της ουσιαστικά κατά του ελληνισμού.

Το  ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού αναζήτησε κάτω από άκρα μυστικότητα, μια καλή συμφωνία “για την αγορά τουλάχιστον δύο νέων σύγχρονων υποβρυχίων μετά από σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ”.

Ο στόχος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού είναι πασιφανής, και αφορά την απόκτηση ίσου αριθμού σύγχρονων υποβρυχίων με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, που ναυπηγεί Έξι Type-214 σε συνεργασία με την Γερμανία, ενώ ετοιμάζει την ναυπήγηση νέων υποβρυχίων.  

Θέλουμε υποβρύχια με πυραύλους κατά επίγειων στόχων, και αυτό είναι μια κρίσιμη απαίτηση πλέον.

Η αλήθεια είναι ότι πολύ σύντομα, λόγω των εξορύξεων στην Κρήτη, εκτιμάται ότι και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα αναγκαστεί να μπει  στον “χορό” ενός κρεσέντου εξοπλισμών λόγω της τουρκικής επιθετικότητας, και κυρίως των σχεδίων της Άγκυρας για ναυτική κυριαρχία, και θα “χορέψει” μέχρι τέλους.

Tags
Back to top button