Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μοναδικό ουράνιο υπερθέαμα πρόσφεραν η Αφροδίτη και Σελήνη

Οι αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο απόλαυσαν ένα εντυπωσιακό θέαμα την Παρασκευή (3/1), καθώς η Αφροδίτη φάνηκε να λάμπει έντονα πάνω από μια ημισέληνο. Ο πλανήτης ήταν ορατός με γυμνό μάτι από περιοχές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και η Κίνα.

Η Αφροδίτη συχνά αποκαλείται «Αστέρι του Εσπερινού» ή «Πρωινό Αστέρι», καθώς, όταν είναι εμφανής, μοιάζει με το πιο λαμπερό «άστρο» στον ουρανό.

Το νέο έτος φέρνει ακόμη περισσότερες αστρονομικά φαινόμενα. Ο Ιανουάριος του 2025 προβλέπεται εξαιρετικός μήνας για την παρατήρηση τόσο της Αφροδίτης όσο και του Κρόνου. Στις 18 Ιανουαρίου, οι δύο πλανήτες θα βρεθούν σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλο.

Επιπλέον, οι παρατηρητές μπορεί να έχουν την ευκαιρία να δουν πεφταστέρια, καθώς η βροχή μετεωριτών συνεχίζεται. Τα φαινόμενα θα είναι ορατά από τις 26 Δεκεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου.

Ο Δρ Ρόμπερτ Μάσι, αναπληρωτής διευθυντής της Royal Astronomical Society στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι όσοι θέλουν να απολαύσουν τα ουράνια «πυροτεχνήματα» μετά τη δύση του ηλίου, θα πρέπει να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερο από τη φωτορύπανση.

«Αν έχετε την ευκαιρία και ο καιρός είναι καλός, ρίξτε μια ματιά. Είναι μια εξαιρετική εμπειρία για να ξεκινήσει το νέο έτος με μαγεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Tags
Back to top button