Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μ.Γκάγκα: «Να μην έχουμε αυτόν τον κοινωνικό διχασμό - Χρειάζεται ανοιχτός διάλογος»

Η Μίνα Γκάγκα, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, υποστήριξε ξανά πως πρέπει να εμβολιαστούν όλοι κατά του κορωνοϊού. 

Περισσότερες οι λοιμώξεις στους ανεμβολίαστους

«Στο Ισραήλ, με όλα τα τελευταία δεδομένα, 159 ασθενείς στους 100.000 έχουν λοίμωξη από κορωνοϊό όταν είναι ανεμβολίαστοι και αντίστοιχα, 20 στους 100.000 όταν είναι εμβολιασμένοι. Σαφώς είναι περισσότερες οι λοιμώξεις τους ανεμβολίαστους», τόνισε η κ. Γκάγκα, θέλοντας να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους», όπως είπε.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας επισήμανε ότι «το πιο σημαντικό είναι να μην έχουμε αυτόν τον κοινωνικό διχασμό και να προσπαθήσουμε, όλοι μαζί, να σταματήσουμε μια πανδημία που είναι πραγματικά γύρω μας. Με τη μετάλλαξη Δέλτα έχουμε πιο πολλά κρούσματα, άρα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι -τηρώντας τα μέτρα- να σταματήσουμε τη νόσο».

Γκάγκα: Χρειάζεται «ανοιχτός διάλογος»

Δίνοντας έμφαση στην αντιπαράθεση για την αναγκαιότητα ή μη του εμβολιασμού έναντι του ιού, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι θα πρέπει «να ανοίξουμε έναν ανοιχτό διάλογο, χωρίς δόγματα και προκαταλήψεις και να πούμε ποια είναι τα δεδομένα. Η πραγματικότητα είναι ότι τελευταία μετάλλαξη μεταδίδεται ακόμη πιο γρήγορα, τα νοσοκομεία γεμίζουν -όχι με τον ρυθμό που γεμίζανε- και καθημερινά έχουμε περισσότερες εισαγωγές από ότι εξιτήρια. Στις ΜΕΘ έχουμε 316 ασθενείς, από τους οποίους οι 29 είναι ανεμβολίαστοι».

Για τους ανεμβολίαστους

Και όπως δήλωσε, «είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, γιατί αυτό αφορά όλους μας. Ζούμε μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο και είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε όλους τους άλλους γύρω μας. Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ακολουθούμε τα μέτρα. Να φοράμε τη μάσκα. Να προσέχουμε στις επαφές. Να εμβολιαστούμε. Και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, δεν θα πιεστεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θα έχει την ίδια δυνατότητα να είμαστε με άλλο κόσμο όταν είμαστε -πιθανά- φορείς του ιού».

Σχολιάζοντας το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών, η κ. Γκάγκα υποστήριξε ότι «είναι πολύ λογικό οι υγειονομικοί να είναι εμβολιασμένοι». Αναφορικά με τις αντιδράσεις κάποιων συναδέλφων της, είπε ότι «δεν υπάρχει δόγμα στην επιστήμη. Τα στοιχεία είναι αυτά που μας οδηγούν. Το εμβόλιο είναι ασφαλές».

Όσον αφορά τα σχολεία δήλωσε ότι είναι σημαντικό τα σχολεία να είναι ανοιχτά. «Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πλάθουν τις συνειδήσεις των παιδιών και τον τρόπο που σκέφτονται. Πέρα από τη δική μας ασφάλεια είναι πολύ σημαντικό και για την ασφάλεια όλων των άλλων γύρω μας. Οι καθηγητές είναι “οι φάροι” για το πώς θα εξελιχθούν τα παιδιά μας και η κοινωνία σε πέντε – δέκα. Είναι πολύ σημαντικό να δείχνουν στα παιδιά ότι πρέπει να κάνουν κάτι για το κοινωνικό σύνολο».

Tags
Back to top button