Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Με αυτές τις τροφές θα «ξεβουλώσετε» τις αρτηρίες σας (βίντεο)

Όπως είναι ήδη γνωστό, το έμφραγμα του μυοκαρδίου συμβαίνει όταν κάποιο από τα στεφανιαία αγγεία αποφράσσεται πλήρως.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει νέκρωση τμήματος του μυοκαρδίου και να οδηγήσει σε αρρυθμίες ή καρδιακή ανεπάρκεια.

Φυσιολογικά, η εσωτερική επιφάνεια των αγγείων είναι λεία, το τοίχωμά τους είναι ελαστικό και η ροή του αίματος ομαλή. Καθώς περνούν τα χρόνια, το εσωτερικό τους τοίχωμα αρχίζει να φθείρεται και σχηματίζονται πάνω σε αυτό «εξογκώματα» (αθηρωματικές πλάκες) που μικραίνουν τον αυλό τους και δυσχεραίνουν τη ροή του αίματος.

Αυτά τα αθηρώματα ή αθηρωματικές πλάκες δημιουργούνται από την τοπική συσσώρευση λιπιδίων (κυρίως χοληστερόλης) και άλλων συστατικών του αίματος.

Τα άτομα που έχουν αυξημένα επίπεδα λιπιδίων, δηλαδή ολικής χοληστερόλης, «κακής» (LDL) χοληστερόλης ή τριγλυκεριδίων, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για ανάπτυξη αθηρωματικών πλακών.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ποιες τροφές συμβάλλουν στην ομαλή ροή του αίματος στις αρτηρίες και στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων: 

Tags
Back to top button