Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μακρόν: Θωρακισμένος ουκρανικός στρατός η μόνη ασφάλεια – Όχι σε κατάσχεση ρωσικών περιουσιών

Δεν γνωρίζει αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προτίθεται να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να διαπραγματευτεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια εφ' όλης της ύλης τηλεοπτικής συνέντευξης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TF1, ο Μακρόν υπογράμμισε πως αν δεν μεταβεί, η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμφωνήσει να επιβάλουν στη Μόσχα πρόσθετες κυρώσεις οικονομικού χαρακτήρα.

Σε ερώτημα αν μεταξύ αυτών των κυρώσεων περιλαμβάνεται και η κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως αυτό δεν θα ήταν νόμιμο από την άποψη του διεθνούς δικαίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι κανένας δεν επιθυμεί να κηρύξει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος στις εχθροπραξίες και ότι η Ουκρανία θα πρέπει να είναι σε θέση να εισέλθει αποφασιστικά σε διαπραγματεύσεις που αφορούν την εδαφική της ακεραιότητα. Σημείωσε επίσης ότι η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας προς το Κίεβο είναι η παροχή βοήθειας για τη δημιουργία ενός αξιόμαχου ουκρανικού στρατού, ικανού να αντιμετωπίσει στο μέλλον οποιασδήποτε μορφής ρωσική επιθετικότητα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε ότι η χώρα του, η Βρετανία και άλλες χώρες είναι πρόθυμες να στείλουν – εφόσον υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο και κατόπιν απόφασης του ΟΗΕ – στρατιωτικές δυνάμεις οι οποίες θα εγκατασταθούν κατά μήκος της γραμμής του μετώπου.

Ερωτηθείς αν και κατά πόσο πιστεύει ότι θα πρέπει η Γαλλία να έχει «οικονομία πολέμου», σημείωσε πως το 2017 η Γαλλία δαπανούσε για την άμυνά της 32 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα δαπανά περί τα 50 δισ. ευρώ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έχει τριπλασιαστεί η παραγωγή αεροπλάνων Rafale.

Ως προς το ζήτημα της χρησιμοποίησης της ικανότητας πυρηνικής αποτροπής που διαθέτει η Γαλλία προς όφελος του συνόλου της Ευρώπης, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως πάντα υπήρχε μία ευρωπαϊκή διάσταση στις δυνατότητες πυρηνικής αποτροπής που διαθέτει η Γαλλία, σημειώνοντας ωστόσο πως τον τελευταίο λόγο στο ζήτημα αυτό θα τον έχει πάντα ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Τέλος, ερωτηθείς για τις σχέσεις της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι σταδιακά τα αμερικανικά συμφέροντα θα είναι όλο και λιγότερα στην Ευρώπη.

Tags
Back to top button