Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μαγιορκίνης για κορονοϊό: Καταρρίπτονται δύο μύθοι για την έξαρσή του στο Χονγκ Κονγκ

Και συνεχίζει αναλύοντας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων: «1) Η χρήση του συνολικού ποσοστού εμβολιασμένων στην κοινότητα δείχνει το επίπεδο της προστασίας: Το Hong Kong λέει σχεδόν 90% στο σύνολο του πληθυσμού αλλά όπως φαίνεται και στο γράφημα έχει τεράστια κενά στους άνω των 60, στους οποίους η Όμικρον δεν είναι “απλή γρίπη”. Το ηλικιακό προφίλ των εμβολιασμών είναι το Α και το Ω. Η χρήση του γενικού ποσοστού στον πληθυσμό είναι ευάλωτη στην λεγόμενη “οικολογική πλάνη”.

Μαγιορκίνης για Όμικρον: Εκτοπίζει την Δέλτα-Το μετα-πανδημικό σενάριο

2) Η χρήση του όρου “αποσύζευξη” (decoupling) κρουσμάτων-θανάτων: Δυστυχώς ο όρος χρησιμοποιήθηκε ακόμα και σε μεγάλα ιατρικά journals, αυτό που ισχύει κατ’ουσίαν είναι η “μεταβολή κλίμακας” (rescaling) μεταξύ κρουσμάτων και θανάτων. Η σχέση εξακολουθεί να υπάρχει αλλά είναι σε διαφορετική κλίμακα με αρκετά μικρότερο πιθανότητα θανάτου ανά κρούσμα.

Ακούγεται ότι σκέφτονται πάλι το mass testing στο Hong Kong, αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι που η αποτελεσματικότητά του μέτρου έχει μειωθεί δραματικά με την Όμικρον. Γιατί;

Θα χρησιμοποιήσω την φράση του Fermat: “I have a truly marvelous demonstration of this proposition which this margin is too narrow to contain.”

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης 

Tags
Back to top button