Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Λέκκας: Η πυρκαγιά στο Λος Άντζελες «είναι η τρίτη μεγαλύτερη καταστροφή» – Σοβαρές ανησυχίες για την κλιματική κρίση

Λέκκας για τη λίμνη στον Κηφισό: «Χρειάζεται έλεγχος»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τον πύρινο εφιάλτη που βιώνουν οι κάτοικοι του Λος Άντζελες, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δυσκολίες περιορισμού της πυρκαγιάς που εκδηλώνεται μέσα στον αστικό ιστό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λέκκας αρχικά ανέφερε: «Η κατάσταση που επικρατεί στο Λος Άντζελες αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη καταστροφή. Η πρώτη, από άποψη οικονομικών επιπτώσεων, ήταν το 2011 στην Ιαπωνία με τη Φουκουσίμα, όπου ήταν οι επιπτώσεις 3 τρισεκατομμύρια.

Η δεύτερη ήταν στον Ινδικό Ωκεανό το 2004, όπου είχαμε να κάνουμε με 1 δισεκατομμύριο επιπτώσεις και τώρα έχουμε ουσιαστικά να κάνουμε με επιπτώσεις οι οποίες ανέρχονται σε 150 δισεκατομμύρια δολάρια».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η πυρκαγιά σε μία ή σε μία περιοχή μείξης δάσους και αστικού ιστού ή αστικού ιστού είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Το αντιμετωπίσαμε εμείς πριν τέσσερις μήνες στην Πεντέλη και στη γύρω περιοχή. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Δυστυχώς είχαμε στρεβλή άποψη και αντίληψη. Η πυρκαγιά μέσα σε αστικούς χώρους ή σε χώρους μείξης δάσους και αστικού ιστού είναι πολύ δύσκολο να κατευναστεί. Πολλές φορές αδύνατο, όπως το βλέπουμε εδώ, να εξελίσσεται στο Λος Άντζελες.

Υπάρχει πολύ πιο πολύ καύσιμη ύλη απ’ ό, τι υπάρχει ένα δάσος. Το είχα τονίσει εδώ και στην περίπτωση της Πεντέλης, ότι δυστυχώς η καύσιμο ύλη είναι τουλάχιστον πενταπλάσια απ’ ό, τι είναι σε ένα δάσος. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι εδώ τα σπίτια μας είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα κτλ και δεν είναι τόσα εύφλεκτα όσα είναι στην Αμερική, καταλαβαίνετε ότι έχουμε να κάνουμε και με πολύ αυξημένο κίνδυνο από άποψη φαινομένων και συνδυασμού φαινομένων αλλά και με πολύ μεγάλη τρωτότητα των κατασκευών και εν γένει των συστημάτων που υπάρχουν στο Λος Άντζελες».

Για την κλιματική κρίση:

«Εκείνο που με φοβίζει περισσότερο είναι ο συνδυασμός των κινδύνων που υπάρχουν σε μια τέτοια περίπτωση και τη βλέπουμε αυτή να εξελίσσεται στο Λος Άντζελες. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και βέβαια αντιμετωπίζεται με και με γενικότερες δράσεις αλλά και με ατομικές δράσεις, όπου είναι δυνατόν».

«Οι κυβερνήσεις αρνούνται την ουσία της κλιματικής κρίσης»

«Οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν πολύ λίγα πράγματα από τις προτάσεις που γίνονται σε επιστημονικά συνέδρια ή σε διεθνείς συναντήσεις. Η Κίνα και η Ινδία, για παράδειγμα, είναι χώρες οι οποίες έχουν το μισό πληθυσμό της γης και δεν είναι επιδεκτικές στο να δεχτούν την επιστημονική πληροφόρηση και τις ανησυχίες των επιστημόνων. Και βέβαια μας ανησυχεί πολύ περισσότερο αυτό που βλέπουμε τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ουσιαστικά ο νέος πρόεδρος αρνήθηκε την κλιματική αλλαγή, αρνήθηκε την κλιματική κρίση.

Συνεπώς, το μέλλον δεν νομίζω ότι διαγράφεται κάπως ενθαρρυντικό όταν αυτές οι τρεις μεγάλες χώρες στον πλανήτη αρνούνται ουσιαστικά την ουσία της κλιματικής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής», υπογράμμισε.

 

 

Tags
Back to top button