Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κομισιόν: «Δεν αποδεχόμαστε την λύση των δύο κρατών στην Κύπρο»

Ως βασικό θέμα διαφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία χαρακτήρισε το Κυπριακό κοινοτικός αξιωματούχος, που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο.

Όπως είπε ο αξιωματούχος, «έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Και το συζήτησα με τον ομόλογό μου στην Άγκυρα όπου βρέθηκα πριν από 10 μέρες. Επιμένουμε στη λύση υπό τον ΟΗΕ και η πρόταση για δύο κράτη στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτή».

Ερωτηθείς ειδικότερα για το θέμα της Τουρκίας, ο κοινοτικός αξιωματούχος επεσήμανε, ότι έχουμε «ισχυρή διατλαντική σχέση πλέον με τη διακυβέρνηση Μπάιντεν και φυσικά το θέμα της Τουρκίας και της Ανατολικής Μεσογείου είναι ένα από τα θέματα που είμαστε μαζί, ανταλλάσσουμε σημειώσεις και έχουμε κοινό στόχο. Η πολιτική μας είναι να συνεργαστούμε με την Τουρκία και να βελτιώσουμε τη σχέση μας. Η θετική ατζέντα είναι στο τραπέζι και θέλουμε να προχωρήσουμε σε νέα κεφάλαια συνεργασίας».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι «το θέμα της αιρεσιμότητας έχει σκοπό να κάνει την Τουρκία να συνεργαστεί, γιατί ξέρουμε τι είχε συμβεί στο παρελθόν με τις ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο. Τώρα η κατάσταση είναι καλή, αλλά μπορεί να χειροτερέψει».

Έκανε λόγο για «συνολική προσέγγιση (comprehensive approach) προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η θετική συνεργασία θα συνεχιστεί».

«Οπότε η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση αφορά και στα εργαλεία να διαχειριστούμε τις διαφορές και τις διαφωνίες. Θα δούμε και ποιο θα είναι το περιεχόμενο της συζήτησης της επίσκεψης του Ύπατου Εκπροσώπου στην Αττάλεια», σημείωσε.

Επεσήμανε εκ νέου ότι ένα «βασικό θέμα διαφωνίας με την Τουρκία είναι το Κυπριακό. Έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Και το συζήτησα με τον ομόλογό μου στην Άγκυρα όπου βρέθηκα πριν από 10 μέρες. Επιμένουμε στη λύση υπό τον ΟΗΕ και η πρόταση για δύο κράτη στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτή».

Tags
Back to top button