Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κοινό άρθρο Δ. Παπαδημούλη και Τ. Χατζηγεωργίου για το Κυπριακό

Άρθρο για το Κυπριακό ζήτημα, με αφορμή τις πολυμερείς διαπραγματεύσεις στη Γενεύη μεταξύ 9-11 Ιανουαρίου 2017, συνυπογράφουν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Τάκης Χατζηγεωργίου.

Στο άρθρο καταγράφονται οι κοινές θέσεις της κυπριακής και ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και η κοινή πορεία που ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΚΕΛ για την ειρηνική επίλυση του ζητήματος και την ανάδειξη ενός βιώσιμου ομοσπονδιακού μοντέλου, χωρίς την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων.  

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο Ευρωβουλευτές αναφέρουν ότι «ζητούμενο είναι να γίνουν σημαντικά, θετικά βήματα, και να ανοίξει σταδιακά ο δρόμος για τη λύση με τη δυνατότητα παγώματος της διαδικασίας και επανέναρξης (stop the clock) εάν προκύψουν αδιέξοδα».

Επίσης, αναφορικά με την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, οι δύο Ευρωβουλευτές σημειώνουν πως«είναι αδιανόητο σε μια χώρα που δεν βρίσκεται σε πόλεμο ούτε επιδιώκει να εμπλακεί σε πόλεμο, να υπάρχουν στρατιωτικές δυνάμεις και εγγυήσεις που ασκούν πίεση ενάντια στις επιδιώξεις για ειρηνική συνύπαρξη των Κυπρίων πολιτών, είτε είναι Ελληνοκύπριοι, είτε Τουρκοκύπριο».

Το άρθρο καταλήγει τονίζοντας ότι «θα πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση εγκατάστασης στην Κύπρο ενός σημαντικού ευρωπαϊκού θεσμού, όπως πχ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ή έστω ορισμένες λειτουργίες ή τμήματα αυτού που, σε αντίθεση με την στρατιωτική παρουσία, θα ενίσχυε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Tags
Back to top button