Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: «Στο τέλος του 2025 θα έχει ψηφιοποιηθεί το αρχείο του Κτηματολογίου»

Μεταξύ άλλων ο ίδιος πρόσθεσε:

«Είναι μια ευκαιρία την οποία σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε σε κάθε περίπτωση, στο τέλος αυτής της διαδρομής (…) και για τις επενδύσεις και για τις μεταβιβάσεις και για τις δωρεές, γονικές παροχές, κληρονομιές, όλα αυτά τακτοποιούνται (…)

Είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος που θέσαμε πέρυσι, τον Ιούλιο. Εγώ προσωπικά βρήκα την κτηματογράφηση του 39%, ολοκληρωμένη δηλαδή από το 1995 που ξεκίνησε επισήμως επί Κώστα Λαλιώτη μέχρι τον Ιούλιο του 2023 ήταν στο 39% ολοκληρωμένη.

Τον Ιανουάριο θα είμαστε στο 60%, μετά από λίγους μήνες στο 70%, το καλοκαίρι στο 80%, το φθινόπωρο στο 90% και τέτοια εποχή του χρόνου ελπίζω να είμαστε πιστοί στη δέσμευσή μας και θα είμαστε στο 100% (…)

Φυσικά υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν διότι έχουν δηλωμένη γη περισσότερη από αυτή που αντιστοιχεί στα τοπογραφικά τους. Υπάρχει μια μειοψηφία η οποία έπαιρνε αγροτικές επιδοτήσεις δηλώνοντας διπλάσια και τριπλάσια γη από αυτήν που πραγματικά έχει. Ή υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι από λάθος τους έχει αποδοθεί περισσότερη γη και δεν θέλουν να τη χάσουν. Υπάρχουν περιοχές στις οποίες έχουν γίνει διάφορες καταπατήσεις και οι οποίες με το Κτηματολόγιο αναδεικνύονται, αναδύονται και έρχονται στην επιφάνεια».

«Πηγαίνουμε στον Εισαγγελέα τις οργανωμένες καταπατήσεις» σημείωσε.

«Είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη χωρίς κτηματολόγιο»

Ο κ. Κυρανάκης υπογράμμισε, ακόμα:

«Όλες οι χώρες έχουν τελειώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είμαστε τελευταία στην Ευρώπη που δεν έχει κτηματολόγιο. Αυτό βέβαια μας δίνει την ευκαιρία να το κάνουμε πιο αναβαθμισμένο τεχνολογικά».

Αναφερόμενος στην παρουσίαση, τη Δευτέρα 30/12, του σχεδίου της κυβέρνησης για τον εθισμό ανηλίκων στα social media, επισήμανε ανάμεσα σε άλλα:

«Θέλουμε να δώσουμε εργαλεία στον κάθε γονιό, εργαλεία στον κάθε πατέρα και στην κάθε μητέρα να μπορεί να έχει τα απαραίτητα για το control του γονικού ελέγχου που εκείνος κρίνει για την υγιή σχέση του παιδιού με την τεχνολογία και την υγιή σχέση του γονιού με το παιδί. Δεν πρόκειται το κράτος να γίνει ο μπαμπάς και η μαμά του».

Είπε, ακόμη:

«Η χρήση του YouTube και της κάθε πλατφόρμας και από τον γονιό παίζει ρόλο στο τι παραστάσεις έχει το παιδί και πώς χρησιμοποιεί την τεχνολογία μέσα στο σπίτι του (…) Ο εθισμός στα social media δεν αφορά μόνο τους ανήλικους (…)

Εμείς δίνουμε μια κρατική επιβεβαίωση για την ηλικία του παιδιού και οι εταιρείες οι οποίες έχουν στα δικά τους guidelines συγκεκριμένους κανόνες για το τι περιεχόμενο δείχνουμε και δεν δείχνουμε. Σε αυτές τις ηλικίες δεν μπορείς να δείξεις βία, ναρκωτικά, ακατάλληλο περιεχόμενο σε παιδιά 9 ετών χωρίς καμία συναίνεση (…)

Συζητώντας τώρα στις γιορτές, ο ένας πατέρας μας έλεγε ότι εγώ στα παιδιά μου μέχρι τα 15 δεν πρόκειται να δώσω κινητό και σόσιαλ μίντια. Είναι απόφαση που έχουμε πάρει μαζί με τη γυναίκα μου – και δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουμε πιο αυστηρό. Κάποιος άλλος έλεγε «ναι, αναγνωρίζω το πρόβλημα». Αλλά θέλει λίγο συνεννόηση, να μην έρχεσαι συνεχώς σε κόντρα με το παιδί».

Ο ίδιος έκανε λόγο για περιορισμό της οικονομικής ανταμοιβής ανηλίκων στις πλατφόρμες.

Tags
Back to top button