Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κυπριακό: Απαισιοδοξία Ελληνοκυπρίων για εξεύρεση λύσης

Η προσωρινή διακοπή -τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο - των συνομιλιών για το Κυπριακό μπορεί να μείωσαν την πεποίθηση των Ελληνοκυπρίων πως μια λύση είναι εφικτή, όμως δεν μείωσαν την επιθυμία τους για επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Αυτό σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας κοινής γνώμης του Κέντρου Ερευνών Πεδίου του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης», έγινε τηλεφωνικώς με δομημένο ερωτηματολόγιο την περίοδο 19 με 29 Απριλίου. Το δείγμα ήταν 505 Ελληνοκύπριοι 18 ετών και άνω.

Το περιθώριο στατιστικού λάθους είναι: 4,3%.

Ο σχεδιασμός ερωτηματολογίου έγινε από τον αναπληρωτή καθηγητή Κοινωνικής Ψυχολογίας, Χάρης Ψάλτη.

Στην ερώτηση πόσο αισιόδοξοι νιώθουν, από το 0 (καθόλου) μέχρι το 10 (πάρα πολύ), το 59,43% συνολικά των ερωτηθέντων εξέφρασαν απαισιοδοξία για λύση, ένα 25,02% έμεινε στη μέση, ενώ μόλις 15,55% δήλωσαν αισιόδοξοι.

Ωστόσο, η επιθυμία για επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων παραμένει σταθερή.

Σε σχετική ερώτηση 55,57% των ερωτηθέντων εξέφρασαν την ευχή για επιτυχία της διαδικασίας, 19,06% δήλωσαν αβέβαιοι και 25,35% εξέφρασαν την ευχή η διαδικασία να μην καταλήξει .

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν, αν αποδέχονται τις τέσσερις προτάσεις που έχουν αναφερθεί την τελευταία περίοδο ως μέρη μιας φόρμουλας για τις εγγυήσεις που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Για κάθε πρόταση ξεχωριστά η προσέγγιση ήταν είτε αρκετά θετική είτε αμφιταλαντευόμενη, με χαμηλά ποσοστά απόρριψης, τάση που καθρεφτίζεται και σε ερώτηση για το κατά πόσο οι τέσσερις προτάσεις είναι αποδεκτές ως πακέτο.

Εκεί, το μεγαλύτερο ποσοστό αμφιταλαντεύεται (35,62%), με δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό να είναι αυτών που αποδέχονται το πακέτο (31,91%).

Η πρόταση για κατάργηση του μονομερούς δικαιώματος επέμβασης της Τουρκίας γίνεται καθολικά αποδεκτή.

Αποδεκτό κρίνεται με σημαντικό ποσοστό (50,45% )το σύμφωνο φιλίας Κύπρου - Ελλάδος - Τουρκίας.

Η πρόταση για μείωση των ξένων στρατευμάτων στα επίπεδα του 1960 κρίνεται θετική από 58,73% και αρνητική από το 27,63%.

Tags
Back to top button