Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας από την ζωική πρωτεΐνη για τις μεσήλικες γυναίκες

Η κατανάλωση δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, ειδικά όταν η πρωτεϊνική πρόσληψη προέρχεται κυρίως από κρέας.


Αυτό υποστηρίζουν τα  αποτελέσματα νέας μελέτης, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 103.878 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες ηλικίας 50-79 ετών.

Από τις εθελόντριες ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων, μέσα από το οποίο αξιολογήθηκε η ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης, καθώς και η προέλευσή της.

Συνολικά, φάνηκε πως οι γυναίκες που κατανάλωναν αυξημένη ποσότητα πρωτεΐνης είχαν σημαντικά υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας.


Μάλιστα, ο κίνδυνος βρέθηκε να είναι υψηλότερος για τις γυναίκες που κατανάλωναν κυρίως πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης θα πρέπει να ερμηνευθούν προσεκτικά, καθώς απαιτούνται περισσότερες μελέτες για τη διερεύνηση της παρατηρούμενης συσχέτισης.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωση δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να συνδέεται με την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας.

Κλείνοντας, σχολιάζουν πως, δεδομένης της συχνότητας εμφάνισης της νόσου, ειδικά σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, η διερεύνηση της πιθανής επίδρασης διατροφικών παραγόντων θεωρείται αναγκαία.

Tags
Back to top button