Στο greek-observatory και τις Ειδήσεις Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κέρη Μαυρομμάτη: Οι κρυμμένες αλήθειες για τις θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας (Βίντεο)

Η Κέρη Μαυρομμάτη, τονίζει την αξία στον υπολογισμό των νησιών , νησίδων και βράχων του Αιγαίου, σημειώνοντας πως είναι περίεργο η Κρήτη ή το σύμπλεγμα του Καστελλορίζου να αναφέρονται όχι ως τμήμα της ενιαίας επικράτειας της χώρας ηπειρωτικής και νησιωτικής με το Αιγαίο, αλλά ως νησιά της Μεσογείου

Τουρκία: Γιατί ο Ερντογάν στοχοποίησε τον επικεφαλής του Reuters

Η Κέρη Π .Μαυρομμάτη,  Νομικός και Διδάκτορας του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας της Νομικής Σχολής Αθηνών, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 , εξηγεί γιατί  κατά την γνώμη της, η διαχρονική έλλειψη πολιτικής βούλησης των ελληνικών κυβερνήσεων,στο θέμα των θαλάσσιων ζωνών  δεν είναι προϊόν αβλεψίας αλλά συνειδητή επιλογή που εξυπηρετεί συμφέροντα των ΗΠΑ αλλά και της Γερμανίας , αφήνοντας τελικά χώρο  στην  Τουρκία , δυτικά του 28ου μεσημβρινού και μη αμφισβητώντας στην πράξη το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα της Μεσογείου, που δεκαετίες τώρα δεν έχει επίσημο κατάλογο συντεταγμένων με θέσεις βάσης, χάραξη ευθείων γραμμών βάσης και κλείσιμο κόλπων, που είναι το Α και το Ω στην κατοχύρωση με κανόνες,  των θαλάσσιων ζωνών μίας χώρας, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του διακίου της θάλασσας.

Η Κέρη Μαυρομμάτη, τονίζει την αξία στον υπολογισμό των νησιών , νησίδων και βράχων  του Αιγαίου, σημειώνοντας πως είναι περίεργο η  Κρήτη ή το σύμπλεγμα του Καστελλορίζου να αναφέρονται όχι ως τμήμα της ενιαίας επικράτειας της χώρας ηπειρωτικής και νησιωτικής  με το Αιγαίο, αλλά ως νησιά της Μεσογείου.

Διευκρινίζει ότι η πρόσφατη οριοθέτηση μονομερώς της Αιγύπτου δυτικά με την Λιβύη, εδράζεται σε αντίστοιχή κίνηση της Λιβύης μονομερώς το 1959, ενώ όπως λέει σε τίποτα αυτή η κίνηση της Αιγύπτου, δεν δημιουργεί  θέμα στο παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο. Μιλάει για την αξία και την περίεργη εξαίρεση των Μεσσηνιακών Οινουσσών ( Σαπιέντζα - Σχίζα), ως το νοτιοδυτικότερο άκρο της Ελλάδας. Το ερώτημα που τίθεται είναι , λέει η κ. Μαυρομμάτη, το τι κάνει και τι δεν κάνει η Ελλάδα , πέραν του 26ου μεσημβρινού στη πράξη και ειδικότερα πέραν του 28ου, κυρίως όμως ανατολικά της Κρήτης και στην Δωδεκάνησο, εξηγώντας γιατί η θέση του Κουφονησίου, της Χρυσής , της Παξιμάδας, αλλά και της Χήνας και της Στρογγύλης, είναι κομβικής σημασίας για τις θέσεις βάσης και τις  χαράξεις ευθείων  γραμμών βάσης.

Tags
Back to top button